Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο!

Με την οριστική απόκτηση του ακινήτου 16 στρεμμάτων στο Μαρκόπουλο, άνοιξε ο δρόμος για την δημιουργία του Καταφυγίου αδέσποτων ζώων από τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Όπως έγραψε η ενημερωτική ιστοσελίδα notioanatolija.gr, θετική αυτή εξέλιξη, τελεσφόρησε μετά από κοπιώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δύο και πλέον χρόνων, αφού μετά και από τον τελικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου το τίμημα των 135.000 ευρώ, για την αγορά του οικοπέδου, σύμφωνα και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. του Σ.Β.ΑΠ.

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού προωθεί τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης και την έκδοση οικοδομικής άδειας για το καταφύγιο, βάσει και της Προγραμματικής Σύμβασης ΣΒΑΠ – δήμου που αφορά στην τεχνική υποστήριξη, του όλου εγχειρήματος από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Να υπογραμμισθεί ότι η θέση του οικοπέδου, εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του Καταφυγίου, αφού, όπως είχε προδιαγραφεί στην σχετική οικονομοτεχνική μελέτη, που έχει συνταχθεί από τον Σύνδεσμο, βρίσκεται κοντά στην Αττική Οδό και εκτός κατοικημένης περιοχής, με σχετική επιτρεπόμενη χρήση για την δημιουργία του.

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτ. Μεθενίτης, έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή του Συνδέσμου, αφού εκτός των άλλων, αντιμετωπίζει και ο Δήμος του, σοβαρότατα προβλήματα με τα αδέσποτα ζώα.

Στόχος του Συνδέσμου είναι το Καταφύγιο, να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.