Ο Καραγκιόζης Επιχειρηματίας

Η Δούρου ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο των επιχειρήσεων. Φυσικά, όπως όλοι οι κρατιστές, με τα λεφτά των φορολογούμενων. Και φυσικά, όπως όλοι οι κρατιστές, έχει χασούρα. Την οποία φορτώνει στον φορολογούμενο, όπως όλοι οι κρατιστές. Είχε τάξει λοιπόν σε κάτι ρουσφέτια της να τους φτιάξει ΚΤΕΟ. Και πριν 2 χρόνια επαναλειτούργησε το αλήστου μνήμης ΚΤΕΟ Χολαργού, με λεφτά της Περιφέρειας. Μάλιστα τότε το είχε διαφημίσει ως σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής! Δηλαδή θα άφηνε κέρδη το ΚΤΕΟ που θα έμπαιναν στα Ταμεία της Περιφέρειας.
Όπως όμως γίνεται πάντα με τις κρατικές επιχειρήσεις, όχι μόνο κέρδος δεν άφησε αλλά μπήκε μέσα με τα μπούνια. Κι αντί να καταλάβουν ότι το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι επιχειρηματίας σήμερα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το άνοιγμα ενός ακόμα ΚΤΕΟ – της Μάνδρας. Με κόστος 212.100 ευρώ ΜΟΝΟ για αγορά μηχανημάτων, χωρίς να έχουν φτιάξει ένα στοιχειώδες business plan, όπως ομολόγησαν. Και γιατί να φτιάξουν; Δικά τους λεφτά ρισκάρουν; Πάλι τον λογαριασμό θα τον στείλουν στον φορολογούμενο! Πλήρωνε κορόιδο.
Αυτό λοιπόν το απίστευτο ρουσφετολογικό εγχείρημα, το καταψήφισε ΜΟΝΟ η Δημιουργία, ξανά! (ο Κ. Ψαραδέλης και εγώ) και ακόμα ένας σύμβουλος του Σγουρού. ΟΛΟΙ οι άλλοι ψήφισαν ΝΑΙ ή ΛΕΥΚΟ. Μάλιστα ο ομιλητής της ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί (υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα και άλλων συμβούλων της ΝΔ) στον ανάλγητο νεοφιλελεύθερο Τζήμερο που θέλει οι άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, ενώ, με τα ΚΤΕΟ που ανοίγει η Δούρου, βρίσκουν δουλειά τόσοι τεχνικοί και τρων ψωμάκι οι οικογένειές τους.
Στην εισήγησή μου είπα ότι το σχέδιο είναι… τσιγκούνικο! Αφού περιμένουν τόσα κέρδη, θα πρέπει να φτιάξουν και κρατικό φαναρτζίδικο, κρατικό ηλεκτρολογείο, κρατικό σουβλατζίδικο κ.λπ. να βγάλουν κι άλλα κέρδη και να φαν ψωμάκι κι άλλες οικογένειες. Γιατί όχι; Να γίνει Όμιλος Επιχειρήσεων: Δούρου & ΣΙΑ ΑΕ. Όπου ΣΙΑ βάλτε ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ – όλοι κρατιστές. Αλλά αν έχουν χασούρα να την πληρώσουν από την τσέπη τους, όχι από την τσέπη του φορολογούμενου. Έγιναν και τα σχετικά έκτροπα, μόνιμο καθεστώς πλέον όταν παίρνω τον λόγο. Σε μερικές μέρες θα αναρτηθεί το βίντεο της συζήτησης και θα θαυμάσετε συμπαγή αριστεροδεξιό μπετοναρισμένο κρατισμό που δεν τον διαπερνάει ούτε πύραυλος Κρούζ.
Συμπέρασμα α: η ΝΔ της καθημερινής πράξης και των καθημερινών ψηφισμάτων, όπως τουλάχιστον τη βλέπω στο ΠΣ Αττικής, απέχει έτη φωτός από αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι φιλελεύθεροι που ξαφνικά γοητεύθηκαν από τις μεταρρυθμιστικές προθέσεις του Κυριάκου. Για να υλοποιηθούν θα πρέπει όλη αυτή η σαβούρα να πεταχτεί. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει κανένας να το κάνει, χωρίς να τη διασπάσει. Με όλους αυτούς όμως τους κρυφοσυριζαίους αγκαζέ, μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται να γίνουν ούτε για δείγμα.
Συμπέρασμα β: Είμαστε περικυκλωμένοι από κρατιστές. Αριστερούς δεξιούς, ακροαριστερούς, ακροδεξιούς, σοσιαλιστές, ψευτοκεντρώους. Αλλά θα τους νικήσουμε. Απλώς θα πάρει χρόνο.
Και μια ερώτηση σε Ν.Δ.: Υπάρχει κανένας εκεί στο κόμμα που να ασχολείται με την Περιφέρεια Αττικής; Δηλαδή να βλέπει τα θέματα και να δίνει μια σοβαρή γραμμή; Αν ναι, λυπάμαι για την (νιοστή) αναντιστοιχία λόγων και έργων. Αν όχι, λυπάμαι για την ανοργανωσιά, που σας εκθέτει όλους. Δυστυχώς τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει.

Θάνος Τζήμερος

Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Πρόεδρος “Δημιουργία Ξανά”


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.