Ο Δήμος Σαρωνικού ενημερώνει τους πολίτες: Παράνομη πράξη η κακοποίηση ζώων

elas-lyste_blogspot_grΣτις 25 Σεπτεμβρίου 2016, έπειτα από σχετική ειδοποίηση του Τμήματος Ασφαλείας Καλυβίων, περισυνελλέγει πτώμα σκύλου που βρέθηκε σε μη περιφραγμένο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Αγίας Κυριακής και Ελπίδος στο Λαγονήσι. Σύμφωνα με γνωμάτευση της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, ο θάνατος του ζώου προήλθε από πυροβολισμό με κυνηγετικό όπλο, από κοντινή απόσταση.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο Δήμος Σαρωνικού ενημερώνει τους δημότες για τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το νόμο 4039/2012,

  • Απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού….” (άρθρο 16, παρ. α’)
  • Οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή ύψους 5.000 έως και 15.000 ευρώ. (άρθρο 20)

Ο Δήμος Σαρωνικού καταδικάζει τη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς και κάθε είδους βάναυση συμπεριφορά ενάντια στα ζώα, η οποία προσβάλλει τον πολιτισμό και την παιδεία των κατοίκων του Δήμου.  

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους δημότες, εάν αντιληφθούν περιστατικό κακοποίησης ζώου, να επικοινωνήσουν άμεσα με το Δήμο, στο τηλέφωνο 2299 320 300.

Σ.Σ. Να υπενθυμίσουμε στον Δήμο Σαρωνικού, ότι η χάριν της “προστασίας” που “προσέφερε” στον ΜΑΧ όπως είχαμε γράψει στις  10/8 /2016 (Δείτε εδώ), ο σκυλάκος είναι νεκρός, αφού κόλλησε Μόρβα στην Φιλοζωική Εταιρεία όπου έμεινε φυλακισμένος επί 2 σχεδόν μήνες και ως συνέπεια του έγινε ευθανασία.  


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.