Μια χρονιά στο «κόκκινο» για την ελληνική κοινωνία. Του Γιώργου Σωφρόνη, Δημάρχου Σαρωνικού

Απεργίες, αποκλεισμοί εθνικών οδών, αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ραγδαία αύξηση του αριθμού των ευπαθών συμπολιτών μας, εικόνες ντροπής με απλωμένα τα ροζιασμένα χέρια των ηλικιωμένων για μια σακούλα δωρεάν φρούτα και λαχανικά,  κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, τον πρώτο μήνα του νέου έτους!

Σε μια χώρα που δυσκολεύεται ακόμα να συνειδητοποιήσει όλα όσα της έχουν συμβεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία και αναγκάζεται σε μια ιδιότυπη προσφυγική ροή νέων επιστημόνων στην Ευρώπη, επιχειρείται για μια ακόμα φορά μια άνανδρη επίθεση σε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης, σε κάθε ελπίδα επαγγελματικής ανάτασης.

Ο κλάδος της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα αποτελεί τον φέρελπι για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη του τόπου μας, κατά γενική ομολογία. Κατηγορούμαστε ως χώρα ότι δεν παράγουμε τίποτα, ότι εισάγουμε τα πάντα, ότι η εγχώρια παραγωγή μας δεν επαρκεί για να καλύψουμε παρά ελάχιστο ποσοστό των αναγκών μας. Οι αγρότες είναι στους δρόμους αυτές τις ημέρες. Μαζί τους βγήκαν και οι δικηγόροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μηχανικοί, οι συνταξιούχοι, οι εκπαιδευτικοί, οι δημοτικοί υπάλληλοι, όλοι δηλαδή.

Στον Δήμο Σαρωνικού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, ο πρωτογενής τομέας εξακολουθεί να παράγει βασικά είδη για ολόκληρη την Αττική και να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της περιοχής. Αγροτική παραγωγή, αλιεία, κτηνοτροφία αποτελούν βασικούς πυλώνες απασχόλησης και σε συνδυασμό με την επαγγελματική δραστηριοποίηση των ελευθέρων επαγγελματιών και των επαγγελματιών του τουρισμού, ο Δήμος Σαρωνικού αποτελεί έναν Δήμο ο οποίος παλεύει να αξιοποιήσει το απόθεμά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι ακολουθούμενες πολιτικές τείνουν να αποτινάξουν την οικονομική και κοινωνική ισορροπία. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι κάτοικοι δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις δημοτικές οφειλές τους και ο Δήμος προσπαθεί να διατηρήσει με κάθε τρόπο, αλλά με μηδενικά μέσα, την καθημερινότητα του πολίτη σε αξιοπρεπές επίπεδο.

Από την πλευρά μας, ως ο φορέας που είναι σε άμεση και καθημερινή επαφή με τους δημότες, αναγνωρίζουμε το δίκαιο των αιτημάτων των συμπολιτών μας αλλά και κάθε έλληνα πολίτη, ο οποίος αγωνίζεται για τη διασφάλιση των κεκτημένων εργασιακών του δικαιωμάτων. Καλό θα ήταν, η κυβέρνηση και οι εταίροι να έρθουν σε επαφή με την κοινωνία που μοχθεί καθημερινά, με τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία και τους ηλικιωμένους που εξαθλιώνονται ζητιανεύοντας τρόφιμα.

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να χρήζει ανασύστασης και ουσιαστικής αναδιάρθρωσης, αλλά αυτό δε θα γίνει ούτε τιμωρώντας τους εργαζομένους, ούτε «εξορίζοντας» τους νέους, ούτε δημιουργώντας στρατιές υπερηλίκων εργαζομένων.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Μια χρονιά στο «κόκκινο» για την ελληνική κοινωνία. Του Γιώργου Σωφρόνη, Δημάρχου Σαρωνικού”

  1. Ο/Η συριανος λέει:

    γιατι εχομεδημαρχο αληθεια που τοβρισκουν κριμα ο φιλλιπου ηταν καλιτερος

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.