Μεταναστευτικό – μια “αντιδημοφιλής” άποψη

ΠρόσφυγεςΜια άποψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού διατυπώνει ο Καθηγητής κ. Ηρακλής Δημόπουλος, την οποία χαρακτηρίζει ως “αντιδημοφιλή”. Την δημοσιεύουμε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια λογικότατη άποψη, που σίγουρα δεν είναι αντιδημοφιλής στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και στην συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων, που υφίστανται τις συνέπειες των ροών μετανάστευσης. 

Ηρακλής ΔημόπουλοςΜεταναστευτικό – μια “αντιδημοφιλής” άποψη

Πρόσφυγας είσαι όταν καταφεύγεις λόγω πολέμου ή φυσικής καταστροφής σε μια γειτονική χώρα.
Όταν θες να πας και 3000 km πιο πέρα, “για μια καλύτερη ζωή”, είσαι τυχοδιώκτης και μάλιστα, αν στην προσπάθειά σου αυτή εκθέτεις σε κίνδυνο τα παιδιά και την οικογένειά σου, είσαι και εγκληματίας.
Να μείνουν στην Τουρκία, που πληρώνεται αδρά για να τους φροντίζει ώστε να είναι και κοντά για να επιστρέψουν, όπως ισχυρίζονται, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Η διεθνής κοινότητα, που πληρώνει την Τουρκία για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, να ζητήσει και να επιβάλει την απαγόρευση πώλησης πλωτών μέσων, μηχανών θαλάσσης και παρελκομένων στην Τουρκία. Τόσο απλά…
Από την άλλη, η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Ρωσία, να σταματήσουν τα γεωπολιτικά τους παιγνιδάκια και να επιβάλουν ειρήνη στα κράτη που φρόντισαν να διαλύσουν.
Τέλος, όλοι αυτοί οι ξένοι και ντόπιοι φιλάνθρωποι των ΜΚΟ, αντί να καλωσορίζουν τους λαθρομετανάστες (είναι όλοι λαθρομετανάστες αφού εισέρχονται λάθρα σε ξένη χώρα, άσχετα αν μετά αποκτούν την ιδιότητα του πρόσφυγα) να περάσουν απέναντι και να τους φροντίζουν εκεί.

Ηρακλής Δημόπουλος


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.