Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων – Περιφερειαρχών υποστηρίζουν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Ναι και από τους Δημάρχους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Δεν υπάρχει ούτε ένας εκλεγμένος Δήμαρχος υπέρ του ΟΧΙ στην Ανατολική Αττική

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και των περιφερειαρχών υποστηρίζουν το ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου. Άλλωστε από τις πρώτες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του ΝΑΙ, ήρθε από τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, έχουν εξαρχής λάβει απόφαση να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους το ΝΑΙ, που συμβαδίζει -κατά τη γνώμη τους- με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αντίστοιχη θέση υπέρ του ΝΑΙ έχει πάρε και ο δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης.

Αντίστοιχη θέση έχουν λάβει και σχεδόν όλες οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) πλην της Αττικής και του Βορείου Αιγαίου.  Στη μεν περίπτωση της Αττικής, πρόεδρος της ΠΕΔ είναι ο Ηρακλής Γκότσης, δήμαρχος Νέας Ιωνίας (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του ΟΧΙ, ενώ πρόεδρος της ΠΕΔ Β. Αιγαίου είναι ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός (ΑΝΕΛ), ο οποίος δεν έχει πάρει θέση.  Ασφαλώς θέση υπέρ του ΝΑΙ έχει λάβει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Υπέρ του ΝΑΙ έχουν ταχθεί ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης όπως και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς και σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις που τους υποστήριξαν.

Την ίδια θέση υπέρ του ΝΑΙ έχει πάρει και η πλειοψηφία των Περιφερειαρχών. Συγκεκριμένα οι 11 από τους 13 περιφερειάρχες εκτός από την Ρένα Δούρου περιφερειάρχη Αττικής και τον Θόδωρο Γαλιατσάτο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι οποίοι εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ταχθεί υπέρ του ΟΧΙ.  Η ΕΝΠΕ έχει ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ.

Αντίθετα υπέρ του ΟΧΙ δεν έχει ταχθεί κανένας εκλεγμένος Δήμαρχος της Ανατολικής Αττικής και όσοι αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του κομματικού εγκάθετου ΣΥΡΙΖέου Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου είναι όλοι υποψήφιοι, Δήμαρχοι, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι μειοψηφιών ή υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων – Περιφερειαρχών υποστηρίζουν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα”

  1. Ο/Η Δημήτρης Λουκάς Δήμαρχος Λαυρεωτικής λέει:

    Αγαπητέ κ.Φραγκόπουλε. Πότε άραγε επικοινωνήσατε μαζί μου και πότε εκφράστηκα δημόσια ώστε να κάνετε τα σχετικά σχόλια που μόλις είδα στον Αττικό Παρατηρητή σχετικά με τις θέσεις μου για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου; Παρακαλώ πολύ λοιπόν για δεοντολογικούς και όχι μόνο λόγους όπως ανασκευάσετε το άρθρο σας. Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Θα ανασκευάζαμε και θα ζητούσαμε και συγνώμη από τον Δήμαρχο, εάν η διάψευσή του είχε έρθει έστω και ένα (1) λεπτό πριν την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων δηλαδή στις 20:29 και όχι στις 22:42, που στάλθηκε.
      Επίσης, το άρθρο αναρτήθηκε για πρώτη φορά στις 4 Ιουλίου στις 12:29 μ.μ. και θα θεωρήσουμε απρέπεια για τον κ. Δήμαρχο να υποστηρίζει ότι είδε το άρθρο 35 ώρες αφ΄ ότου δημοσιεύτηκε(!!!), αλλά παρακολουθούσε τι αναγράφεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 23:00 της Κυριακής 5 Ιουλίου(!!!)
      Σε ότι αφορά την επικοινωνία μαζί του, όντως δεν υπήρξε και δεν χρειάστηκε (αν και χρειαζόταν), όταν οι στενότεροι συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του συνδυασμού του δήλωσαν την υποστήριξή του στο ΝΑΙ όπως στήριξαν το ΝΑΙ και η συντριπτική πλειοψηφία των Αυτοδιοικητικών. Και καλά έκανε και ο Δήμαρχος κ. Λουκάς και οι υπόλοιποι γιατί αυτό είναι το συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για την επιβίωσή του θεσμού κάποτε χρειάζεται οι ηγέτες να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Οι ηγέτες όμως.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.