Η Δούρου χάνει την πλειοψηφία – Την εγκατέλειψαν και οι ΑΝΕΛ

Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής για το Ελληνικό, όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία Δούρου από τη συζήτηση. Ανάμεσα τους και οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Αττική, Συμμέτοχοι στο αύριο» του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ΑΝΕΛ, οι οποίοι μέχρι τότε στήριζαν την περιφερειάρχη (σ.σ. όλοι θυμούνται τις φωτο και τις συνδιοργανώσεις των παρελάσεων με τον Π. Καμμένο το 2015 οι οποίες μετατράπηκαν σε… εκκωφαντική σιωπή το 2015).

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πλην των 14 περιφερειακών συμβούλων της ΛΑΕ (οι τέσσερις που έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί και οι 10 –εκ των οποίων τρεις αντιπεριφερειάρχες- που λειτουργούν ως διακριτή ομάδα μέσα στη «Δυναμη Ζωής», διαφοροποιήθηκαν στο θέμα του Ελληνικού), η περιφερειάρχης δεν μπορεί, πλέον, να υπολογίζει και στους τέσσερις των ΑΝΕΛ. Άρα από τους 61 της πλειοψηφίας έχουν απομείνει μόλις 47, αριθμός που είναι κάτω από το 50% των 101 συμβούλων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Τζόκα και Γαβρίλη που ναι μεν δεν είναι μέλη του ΠΕΣΥ και, άρα, δε έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά έχουν, τουλάχιστον ο πρώτος ο οποίος, μάλιστα, δεν έχει προσχωρήσει στη ΛΑΕ, ειδικό πολιτικό βάρος, το πολιτικό πρόβλημα για την κ. Δούρου όλο και θεριεύει.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.