Ερώτηση για τις αρμοδιότητες της κας Σωφρόνη στο Δήμο Σαρωνικού

Για τις αρμοδιότητες της κας Βανίτας Σωφρόνη, συζύγου του Δημάρχου, στο Δήμο Σαρωνικού, ζήτησε να πληροφορηθεί με ερώτησή του προς τον Δήμαρχο, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Κωνσταντέλος. 

Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντέλος, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιανουαρίου 2017, ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει ότι η κα Σωφρόνη απασχολείται στον Δήμο και χρησιμοποιεί χώρο του δημαρχείου για τις δραστηριότητές της και ζήτησε να πληροφορηθεί αν έχει προσληφθεί στον δήμο, με ποιες αρμοδιότητες, ποια είναι τα τυπικά της προσόντα. ποια είναι η εμπειρία και ποια είναι η αμοιβή της; 

Ο κ. Δήμαρχος, απάντησε, ότι η κ. Σωφρόνη, προσφέρει τις υπηρεσίες της στον ίδιο και όχι στον Δήμο, βοηθώντας τον στις πολλαπλές υποχρεώσεις που έχει όχι μόνο ως Δήμαρχος, αλλά και στην ΚΕΔΕ, στην ΠΕΔΑ και στο ινστιτούτο “Κωνσταντίνος Καραμανλής” του οποίου είναι μέλος του Δ.Σ. Η κα Σωφρόνη, δήλωσε, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της και όσες ώρες της ημέρας χρειάζεται να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες, χρησιμοποιεί το γραφείο δίπλα στο γραφείο του Δημάρχου. Με δεδομένη την εθελοντική προσφορά της, δεν έχει καμία αμοιβή και επομένως δεν τίθεται θέμα τυπικών προσόντων. 

Συμπληρώνοντας ο Δήμαρχος την απάντησή του, ανέφερε ότι ως στέλεχος του Δήμου επί μία δεκαετία, και ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ουδέποτε έλαβε ο ίδιος οποιαδήποτε αμοιβή, ουδέποτε χρησιμοποίησε αυτοκίνητο του Δήμου για τις μετακινήσεις του, ουδέποτε χρησιμοποίησε κινητό του Δήμου, αντιθέτως κατέβαλε πολλές φορές χρήματα για ανάγκες του Δήμου. Έχοντας λοιπόν αυτή την πολιτική ο ίδιος για τον εαυτό του δεν θα μπορούσε να καταβάλει αμοιβή στην σύζυγό του, για τις εθελοντικές υπηρεσίες της προς τον ίδιο και όχι προς τον Δήμο.

Η υπηρεσίες της κας Σωφρόνη, ως υπεύθυνη επικοινωνίας του Δημάρχου, ξεκίνησαν από το προηγούμενο έτος, όταν η έμμισθη υπάλληλος του Δήμου, κα Άρια Χήνου, αποχώρησε από την υπηρεσία της λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. 

Σ.Σ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κα. Βανίτα Σωφρόνη έχει κάνει σπουδές Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας, σε μεγάλο Τηλεοπτικό Οργανισμό, άρα έχει και τα τυπικά προσόντα, για τις υπηρεσίες επικοινωνίας που προσφέρει.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.