Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός. Ημερίδα με πρωτοβουλία του Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων του Α΄Δημοτικού σχολείου Αναβύσσου

Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθηγητής εγκληματολογίας, κ. Γιάννης Πανούσης. Η πρωτοβουλία διοργάνωσης της ενημερωτικής εκδήλωσης ανήκει στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου και τέλεσε υπό την υποστήριξη του Δήμου Σαρωνικού.

imerida_8_3_15 omilia ypoyrgou panel_omilitwnΟ Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Θεόδωρος Χουλιάρας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχαριστώντας όλους όσους συμμετείχαν για την υλοποίηση της ημερίδας. Στη συνέχεια, προσκάλεσε τον Δήμαρχο Σαρωνικού να απευθύνει χαιρετισμό, πριν την έναρξη των ομιλιών.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον Σύλλογο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας, καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και απασχολεί πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς. «Πρόκειται για ένα πολύ θέμα πολύπλοκο και πολύπλευρο, το οποίο χρήζει ειδικής αντιμετώπισης. Η ψυχοσύνθεση των παιδιών και των εφήβων είναι εύκολο να επηρεαστεί και να στιγματιστεί ψυχολογικά από περιστατικά βίας, καθώς οι συνέπειες είναι καθοριστικές για την ψυχοσωματική και ψυχολογική ανάπτυξή τους», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Αναβύσσου κα Κατερίνα Γκουρνάκου αλλά και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού κ. Χάρης Κυνηγαλάκης.

Στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Πανούσης αφού έθεσε τα όρια ανάμεσα στην εγγενή επιθετικότητα, ως γνώρισμα του ανθρώπου και στην εγκληματική βία, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τον Δήμο αλλά και τις κρατικές υπηρεσίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Μετά την εισήγησή του δέχτηκε ερωτήσεις από παρευρισκομένους και υπήρξε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση.

Ομιλητές ήταν επίσης ο κ. Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ ΟΛΜΕ, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η κα Καλλιόπη Αθανασίου, Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ». Συντονιστής της Ημερίδας ΉΤΑΝ ο κ. Αθανάσιος Μανώλης Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Αναβύσσου, MSC Διοίκηση Ασφάλειας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας τα παιδιά απασχολήθηκαν από ειδικούς παιδαγωγούς, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια με στόχο τη μετάδοση μηνυμάτων κατά της βίας, των στερεοτύπων και της περιθωριοποίησης ενώ συγχρόνως υπερτονίστηκε η αξία της αγάπης, της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.