Εκδήλωση στο Ορυκτολογικό Μουσείο Καμάριζας Λαυρεωτικής

Εκδηλωση στο Ορυκτολογικό Μουσείο Καμάριζας ΛαυρεωτικήςΤην Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Κωνσταντίνο (Καμάριζα) του Δήμου Λαυρεωτικής ημερίδα με θέμα «Οι Κουμιώτες στις στοές των ορυχείων Κύμης-Λαυρίου-Ραφήνας». 

Συνδιοργανωτές το «Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού» και το «Ορυκτολογικό Μουσείο Καμάριζας Λαυρεωτικής».
Στην πολύ ενδιαφέρουσα και μεστή πληροφοριών για την εξόρυξη του λιγνίτη από Κουμιώτες λιγνιτωρύχους συνέδραμαν με την γνώση τους οι ομιλητές γνωστοί τοπικοί ερευνητές. Μίλησαν κατά σειρά ο Δημήτρης Λουκάς πρόεδρος του Ορυκτολογικού Μουσείου, ο ερευνητής της τοπικής ιστορίας Δημήτρης Μακρής από την Ραφήνα, ο πρώην Δήμαρχος Λαυρίου Κώστας Πόγκας και ο Καμαριζιώτης συγγραφέας Γιώργος Πέππας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Βάσω Κιούση, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμό ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από την Κύμη και το Αιγαίο από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Σαντορινιών Λαυρίου.
 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.