Δήμος Λαυρεωτικής: Ανακοίνωση για τη φωτιά στην περιοχή Νεράκι

Σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά στο χώρο συγκέντρωσης των πράσινων κλαδεμάτων στην περιοχή Νεράκι. Η φωτιά κατεστάλη πλήρως μετά την άμεση κινητοποίηση μηχανισμού του Δήμου -με οχήματα και προσωπικό- και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου, με επικεφαλής τον Σπύρο Παπαστάθη.

Για το συγκεκριμένο χώρο ο Δήμος έχει κάνει σύμβαση με τον ΕΣΔΝΑ. Σύμφωνα με τη σύμβαση ο ΕΣΔΝΑ αποστέλλει ειδικό μηχάνημα λειοτεμαχισμού των προϊόντων πρασίνου και στη συνέχεια μεταφέρονται με ειδικό όχημα στο εργοστάσιο στη Φυλή, προκειμένου να αξιοποιηθούν κατάλληλα.
Σημειώνουμε και γνωστοποιούμε στους πολίτες τα εξής γεγονότα.

 1. Ο κ. Παρασκευής στις 9.28 πμ ανέβασε βίντεομε το ξεκίνημα της φωτιάς στα κλαδέματα με στόχο να επικρίνει το Δήμο, ενώ εγκληματικώς αμέλησε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως όφειλε και ως πολίτης και ως δημοτικός σύμβουλος. Η ΠΥ και η πολιτική προστασία του Δήμου ειδοποιήθηκαν αντίστοιχα 10:05 και 10:10 πμ. Στο κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα – και πλέον γνωρίζουμε όλοι την κρισιμότητα των λεπτών σε μια τέτοια κατάσταση- ο κ. Παρασκευής επέλεξε να ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα και όχι με την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.

 2. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, μεταξύ των οποίων και Κούρδων που διαμένουν ακριβώς δίπλα, καθώς και περιπόλου της ΕΒΟ προς τη Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 9.00 δεν υπήρχε δείγμα καπνού. Είναι άξιον απορίας πώς μέσα σε 28 λεπτά βιντεοσκοπήθηκε το γεγονός και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

 3. Ο κ. Παρασκευής κατέβασε άρον άρον την ανάρτηση που έκανε στις 9.28 – την οποία όμως είδαμε όλοι- και άφησε μεταγενέστερη ανάρτηση για το γεγονός στις 10.30. Αυτό συνέβη γιατί ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει επειγόντως στην Αστυνομία – όπως και έγινε- προκειμένου να υποβάλει μήνυση για την εγκληματική αδιαφορία του κ. Παρασκευή.

 4. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παρασκευής θα κληθεί, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου προς τον Εισαγγελέα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του να απαντήσει στη δικαιοσύνη πλέον με ποιους μίλησε και τι είπε σήμερα το πρωί.
Τούτη η περίοδος είναι πολύ δύσκολη για όλους. Θρηνούμε ακόμη θύματα, καταστροφές περιουσιών και του φυσικού πλούτου της Ανατολικής Αττικής. Τούτη την περίοδο περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλληλεγγύη και υψηλό αίσθημα χρέους και καθήκοντος.

Στοιχεία που ο κ. Παρασκευής στο βωμό της μικροπολιτικής του εμπάθειας, αγνόησε πλήρως. Ντροπή!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.