Αγγελική Ράπτη: Δεν υφίσταται η Ψυττάλεια για την μεταφορά των λυμάτων του Σαρωνικού

Αποστομωτική ήταν η απάντηση της Κυρίας Αγγελικής Ράπτη, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “ΡΙΖΕΣ” σε όσους επιμένουν ακόμα στο “παραμύθι” των Φιλίππου – Τσαλικίδη, περί μεταφοράς των λυμάτων του Σαρωνικού στην Ψυττάλεια. Η δήλωση αυτή έγινε στην συνάντηση που είχε η κα Ράπτη με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού, την Παρασκευή 27/10/2017 στο εντευκτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Λαγονήσι”.

Η κα Ράπτη είχε την καλοσύνη να απαντήσει στις δύσκολες ερωτήσεις που της υπέβαλαν οι σύμβουλοι της Ένωσης, αν και απ΄ ότι διεφάνη από τα σχόλια που επακολούθησαν, δεν κάλυψε πολλές από αυτές ενώ άφησε ερωτηματικά για το πόσο ενημερωμένη ήταν για βασικά θέματα που αφορούν το Κ.Ε.Λ.  

Η θέση της ήταν, πως είναι σαφέστατα υπέρ της κατασκευής Κ.Ε.Λ. στον Δήμο και ενάντια στην μεταφορά λυμάτων σε άλλους γειτονικούς Δήμους. 

Θα έπρεπε, είπε, να έχουν ανατεθεί μελέτες σε μελετητικά γραφεία ή στο Πολυτεχνείο, για να υποδείξουν την κατάλληλη χωροθέτηση. Στο ερώτημα ποιος θα πλήρωνε αυτές τις 3 – 4 μελέτες, απάντησε “φυσικά ο Δήμος“.  Υποστήριξε  ότι υπάρχουν δύο Δήμοι των Κυκλάδων, οι οποίοι ακολούθησαν αυτή την διαδικασία που πρότεινε, αλλά όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι επιφυλάχθηκε να απαντήσει  γιατί δεν θυμόταν. 

Διαφώνησε ότι υπήρξε διαβούλευση με τους πολίτες και ισχυρίστηκε ότι στις έξη ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος, υπήρξε μονόλογος και δεν δόθηκε η ευκαιρία στους συμβούλους της μειοψηφίας να διατυπώσουν τις θέσεις τους. Στην ερώτηση, εάν έχει να προτείνει κάποιο χώρο, είπε ότι δεν έχει κάτι να προτείνει και δεν θα μπορούσε η ίδια να προτείνει οποιοδήποτε χώρο. 

Η κα Ράπτη δεν γνώριζε (!!!), ότι έγιναν τέσσερις προσφυγές πολιτών και επιχειρηματιών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενάντια στην πρόταση του Δημάρχου για το Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ, οι οποίες απορρίφθηκαν.  Πάντως σ΄ αυτή την επισήμανση, απάντησε ότι οι προσφυγές αυτές έγιναν για λάθος λόγο και σε λάθος αποδέκτη.

Συμφώνησε με την επισήμανση, ότι στην περίπτωση της επιλογής της Γερακίνας από τους κ.κ. Φιλίππου και Τσαλικίδη, δεν διεξήχθη κανενός είδους διαβούλευση. Ανέφερε (ορθώς) ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Γερακίνα, είναι ενεργή και δεν έχει ανατραπεί. Δεν γνώριζε, επίσης, ότι και η Μελέτη για την Γερακίνα βασιζόταν στα ίδια πληθυσμιακά στοιχεία του Κ.Ε.Λ. του ΒΙΟΠΑ (150.000 κατοίκους) και επιφυλάχθηκε να το ερευνήσει. Επίσης χαρακτήρισε (πολύ εύστοχα), ως “κωλοτούμπα” την αλλαγή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Φιλίππου, από την Γερακίνα στην Ψυττάλεια. 

Δεν αποδέχτηκε ότι η διαδικασία επιλογής του χώρου κατασκευής του Κ.Ε.Λ. έχει την έννοια της πρότασης από τον Δήμο προς την ΕΥΔΑΠ και ότι η απόφαση θα είναι οριστική μετά την παρουσίαση των μελετών σκοπιμότητας και περιβαλλοντικών όρων. 

Έδειξε, περιέργως για μια επιστήμονα του επιπέδου της, να μην γνωρίζει τι είναι η μελέτη σκοπιμότητας ενός έργου και ανάγκασε μέλη του Συμβουλίου να αναζητήσουν στο διαδίκτυο την έννοια του όρου και να της διαβάσουν την ερμηνεία του. 

Της επισημάνθηκε ότι πολίτες που στο παρελθόν διαφωνούσαν με την χωροθέτηση στη Γερακίνα, ουδέποτε διέκοψαν το Δημοτικό Συμβούλιο και ουδέποτε προέβησαν σε ασχημονίες σε βάρος Δημοτικών Συμβούλων. Παραδέχθηκε ότι συνέβησαν απαράδεκτα έκτροπα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού, τα οποία καταδίκασε επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι ο διάλογος πρέπει να διεξάγεται με όρους πολιτισμένων ανθρώπων, έστω και αν διαφωνούν. 

Την κα Ράπτη ευχαρίστησαν οι Σύμβουλοι της Ένωσης για την ενημέρωση, διαχωρίζοντας την ευγενική παρουσία της από τις θέσεις της, με τις οποίες η πλειοψηφία των παρευρισκομένων έδειξε ότι διαφωνεί. 

Η Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού δημοσίευσε την ακόλουθη λιτή ανακοίνωση για την συνάντηση με την κα Ράπτη:

Σαρωνικός, 28 Οκτωβρίου, 2017

Με προσκεκλημένη την επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΡΙΖ.Ε.Σ», κα. Αγγελική Ράπτη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27/10/2017 η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση των μελών της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού, για το θέμα της κατασκευής Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) και Κομποστοποίησης (Πράσινο Σημείο) στον Δήμο μας. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στα γραφεία του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Λαγονήσι.» Μετά από την ομιλία της κας, Ράπτη ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των Συλλόγων στην Ένωση, υπό την διεύθυνση του Προέδρου της, κου. Γιάννη Πρέκα.

Υλοποιώντας την ατζέντα της, ενημερωτικών συναντήσεων με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, η Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού μετά από την φιλοξενία των κων. Σοφρώνη και Ράπτη, δρομολογεί συναντήσεις με τους κ. Μανώλη Τσαλικίδη και Νίκο Βολάκο. Επιζητώντας την ευρύτερη δυνατόν ενημέρωση για το θέμα του προτεινόμενου ΚΕΛ και του Πράσινου Σημείου στον Δήμο Σαρωνικού, τα μέλη της θα συναντηθούν επίσης με εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών «Ενεργοί Πολίτες.»

Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού

    Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Πρέκας                                                    Μιχάλης Κόλλιας


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

7 Responses to “Αγγελική Ράπτη: Δεν υφίσταται η Ψυττάλεια για την μεταφορά των λυμάτων του Σαρωνικού”

  1. Ο/Η Ραπτης Χρηστος λέει:

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ …ΟΥΤΕ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ κ.ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ…ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ……..

  2. Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

    Ρε κακομοίρη, δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Έχετε κάνει κατάληψη στα Καλύβια εσύ και όλο σου το σόι και το παίζετε αρχιδραγάτες. ΟΥΣΤ

  3. Ο/Η ΡΑΠΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ λέει:

    Νομίζω δε μας τα λέτε καλά…κάτι σας διαφεύγει η’ πιο ορθά , άλλα ακούτε και άλλα γράφετε.
    Φυσικά δε περιμένω κάτι περισσότερο….

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Εάν είσαστε σοβαρός θα σας έστελνα το ηχητικό αρχείο, για να ακούσετε με τ΄ αυτιά σας τα όσα είπε η κα Ράπτη, αλλά έχω αντιληφθεί ότι είστε αστείος

    • Ο/Η Αναγνωστάκη Mαίρη λέει:

      Καλά κάνει ένα δημοσιογραφικό site ρεπορτάζ και το διαψεύδεις εσύ; Ήσουν εκεί; Η καταλληλότερη και άμεσα ενδιαφερόμενη να το διαψεύσει είναι η κα Ράπτη και δεν είδα κάποια ανακοίνωσή της δημοσιευμένη στον Α.Π. ή άλλου; Πόσο βλάκας μπορεί να είσαι;

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.