Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Σαρωνικού

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Σαρωνικού λειτουργεί από τα τέλη Ιανουαρίου 2018 με στόχο αφενός μεν να στηριχθούν οι μαθητές με κάθε δυνατό τρόπο και αφετέρου να βοηθήσει τις οικογένειες, που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να διαθέσουν επιπλέον χρήματα για δίδακτρα σε φροντιστήρια.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο δέχεται μαθητές του Δήμου μας και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού παρέχοντας την υποδομή και τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του. Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου λειτουργεί τμήμα :

  • Στο 1Ο ΓΕΛ Καλυβίων για μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών κάθε Τετάρτη 14:00 με 15:00 μμ.
  • Στο ΓΕΛ Αναβύσσου για μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου σε φιλολογικά μαθήματα κάθε Σάββατο 16:00 με 18:00 μμ.
  • Στην Κοινότητα Κουβαρά είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κουβαρά με ιδιαίτερη επιτυχία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε αίθουσα που έχει παραχωρήσει η εκκλησία.

Ο Δήμαρχος κος Σωφρόνης Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος κος Χαρίτος Εμμανουήλ ευχαριστούν θερμά και συγχαίρουν όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν και στηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου διαθέτοντας το χρόνο και τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς στους μαθητές, καθώς επίσης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συντέλεσαν στην δημιουργία του.

Με στόχο να επεκταθεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο και να ανταποκριθεί όπου υπάρχει ανάγκη, προσκαλούμε όσους καθηγητές επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική διδασκαλία να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την σχετική Αίτηση Συμμετοχής Εθελοντή Καθηγητή/τριας.

Επίσης, καλούμε όσους γονείς μαθητών επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, να συμπληρώσουν την σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Σαρωνικού (www.saronikoscity.gr).

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γεώργιος Β. Σωφρόνης                                             

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Εμμανουήλ Χαρίτος


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.