H… κουτάλα είναι το αντικείμενο της διαμάχης Πατούλη – Καραμέρου – Απίστευτες εκατέρωθεν καταγγελίες

Δεν έχει τέλος το σίριαλ της κόντρας μεταξύ δημάρχων της Αττικής, επικεφαλής των οποίων είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και του αντιπεριφερεικάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου για τα 145 εκατ. ευρώ του Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επισιτιστικής και υλικής συνδρομής σε άπορους.

Μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσαν οι “γαλαζοπράσινοι” δήμαρχοι κατά του κ. Καραμέρου για “εκβιασμό”, ο ίδιος με συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου Επικοινωνία 94 FM ο Αντιπεριφερειάρχης επιτέθηκε κατά, κυρίως, του Γ. Πατούλη αλλά και των δημάρχων Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου, Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσου Μαυρίδη (και οι δύο προερχόμενοι από τη ΝΔ) και του “πράσινου” δημάρχου Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα. Κατήγγειλε μάλιστα τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι έκανε παράλληλη διαβούλευση με αυτήν της Περιφέρειας και όταν αυτή απέτυχε «ακολούθησε μια διαφορετική τακτική ποδοσφαιρικού τύπου προσπαθώντας να αποσπάσει υπογραφές από κάποιους δημάρχους. Συγκεκριμένα τους ζητούσε να υπογράψουν προσύμφωνο με το οποίο θα εξουσιοδοτούσαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου να καταθέσει τη συγκεκριμένη σύμπραξη», ενώ έκανε λόγο για “κουτάλα των δημάρχων”

«Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι κάποιοι δήμαρχοι των βορείων προαστίων (σε περιοχές με τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στην Ελλάδα) γκρινιάζουν για ένα ουσιώδες και σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επισιτιστικής και υλικής συνδρομής σε άπορους ύψους 330 εκατ ευρώ, εκ των οποίων το 44% προορίζεται για την Αττική. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ορίζει να δημιουργηθούν συμπράξεις ανά Περιφερειακή Ενότητα με εκτελεστές τους δήμους και λογικό είναι τον συντονισμό να τον έχει η Περιφέρεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος. Και πρόσθεσε πως «η πραγματικότητα είναι πως οι δήμαρχοι των πλούσιων δήμων των βορείων προαστίων γκρινιάζουν γιατί δεν θα μπορούν να διαχειριστούν το κονδύλι για τη φτώχεια» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Προσέξτε σε μια χώρα όπου έχουμε τα δύο τρίτα του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτοί οι οποίοι ήταν οι πρόθυμοι συνομιλητές του Φούχτελ μέχρι χτες, ξεσπαθώνουν τώρα και λένε: Ξέρετε κάτι, αφήστε εμάς να διαχειριστούμε τα ζητήματα της αντιμετώπισης της φτώχειας ή ως αγωνιστές της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποιοι αγωνιστές της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης; Oι συνοδοιπόροι του κ. Φούχτελ;»

Τέλος, ο κ. Καραμέρος επανέλαβε πως είναι γνωστό σε όλους τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπου μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των χρημάτων έφτανε στους πραγματικούς δικαιούχους και συμπλήρωσε: «Αυτό το, “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” που λέει ο λαός, εμένα με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Σέβομαι τους πολίτες, θέλω να σας πω ότι έχουμε προβλέψει εάν προκριθεί η σύμπραξη υπό το συντονισμό της Περιφέρειας να μην μείνει κανένας δήμος έξω. Αυτός που έχει ανάγκη και μένει στο Μαρούσι στην Πεύκη ή στη Μεταμόρφωση δεν φταίει επειδή έχουν σηκώσει γαλάζιο καπετανάτο οι δεξιοί δήμαρχοι του βόρειου τομέα. Γι’ αυτό και έχουμε προβλέψει και στη σύμπραξη να συμμετέχει η ΠΕΔΑ που εκφράζει τους δήμους της Αττικής».

 ΚΕΔΕ: Κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Να τον μαζέψει η Δούρου

Η συνέντευξη του κ. Καραμέρου προκάλεσε την αντίδραση της ΚΕΔΕ η οποία τον χαρακτηρίζει υβριστή και συκοφάντη, τονίζει ότι κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια για την “κουτάλα των δημάρχων” και καλεί την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για την οποία είναι πλέον “βαρίδι”,  να παρέμβει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

Η συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γ. Καραμέρος και οι αναφορές του στις δημόσιες καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του οι  Δήμαρχοι Λυκόβρυσης- Πεύκης, Παπάγου – Χολαργού και Μεταμόρφωσης, αναδεικνύει το χαμηλό πολιτικό του ήθος.

Στη συνέντευξή του αυτή ο Γ. Καραμέρος αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο, αφού:

Πρώτον, αποδεικνύει ότι λειτουργεί με κομματικά κριτήρια, όταν χαρακτηρίζει τους Δημάρχους που τον κατήγγειλαν, «Δεξιούς Δημάρχους των Βορείων Προαστίων». Δεν έχει φαίνεται αντιληφθεί ακόμη ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν λειτουργούν και δεν επιλέγουν Δημάρχους με κομματικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια αξιοσύνης και ικανότητας. Προφανώς επειδή ο ίδιος είναι διορισμένος, κι όχι αιρετός αντιπεριφερειάρχης, να θεωρεί την κομματική ταυτότητα μοναδικό κι απαραίτητο διαβατήριο πολιτικής ανέλιξης.

Δεύτερον, επιβεβαιώνει με τα λεγόμενά του ότι πράγματι εξεβίασε τους Δημάρχους, απλά δεν έχει το θάρρος να πει ακριβώς τις φράσεις που χρησιμοποίησε για να τους αναγκάσει να συμμετάσχουν στη σύμπραξη με επικεφαλής την Περιφέρεια. Η δημόσια ομολογία του ότι «υπονομεύεται η σχέση της Περιφέρειας με τους Δημάρχους εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο κινήθηκαν», δηλαδή επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τις ενέργειες που ο κ. Καραμέρος ήθελε να τους επιβάλλει, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των Δημάρχων.

Τρίτον, παραδέχεται έμμεσα ότι θεωρεί τα χρήματα της Περιφέρειας, δηλαδή τα χρήματα όλων των φορολογούμενων, δικά του χρήματα. Τα οποία, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, εισηγείται για  πως θα διατεθούν, αναφέροντας το παράδειγμα της χρηματοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκης με 335.000 ευρώ, «κατόπιν εισηγήσεως του στο Περιφερειακό Συμβούλιο». Ας καταλάβει ο κ. Καραμέρος ότι δεν μπορεί να εκβιάζει με τα δικά μας χρήματα, τους Δήμους. Τα χρήματα της Περιφέρειας, τα χρήματα των ευρωπαϊκών ταμείων, «δεν είναι προίκα του», ανήκουν στους πολίτες των Δήμων. Είναι χρήματα για έργα , κι όχι για εξαγορά ψήφων. Τον προειδοποιούμε να μην τολμήσει να διανοηθεί ότι θα κάνει κομματικά παιχνίδια με τα χρήματα αυτά, γιατί θα μας βρει όλους τους Δήμους απέναντι.

Τέταρτον, για τη διαδρομή του στη δημοσιογραφία την οποία επικαλείται, προς το παρόν δεν θα κάνουμε καμία αναφορά. Άλλωστε είναι δημοτικός υπάλληλος, διορισμένος σε Δήμο της Αττικής, εκμεταλλευόμενος τις προβλέψεις του Νόμου Παυλόπουλου. Του νόμου που τόσο ο ίδιος, όσο  και κάποιοι που ανήκουν στον κομματικό φορέα που σήμερα φιλοξενείται προσωρινά, έχουν  καταγγείλει στο παρελθόν ως ρουσφετολογικό.

Πέμπτον, με το σχόλιο του περί « πρόθυμων συνομιλητών του Φούχτελ» αποδεικνύει ο κ. Καραμέρος αφενός την έλλειψη σοβαρότητας που τον χαρακτηρίζει, αφετέρου ότι είναι φτηνός λαϊκιστής. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αναφορά τις μέρες τούτες, δεν προσβάλλει τόσο τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., όσο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον κ. Τσίπρα, και κάποιους εκ των Υπουργών της ελληνικής Κυβέρνησης. Οι οποίοι στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους δανειστές της, συνομίλησαν τις τελευταίες ημέρες κατ’ επανάληψη τόσο με την κα Μέρκελ, όσο και με τον κ. Σόιμπλε. Τι υπονοεί λοιπόν ο κ. Καραμέρος; Ότι όποιοι συνομιλούν με τους εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης, είναι «πρόθυμοι συνομιλητές»; Ή τον αν θα χαρακτηρισθούν πρόθυμοι ή όχι, εξαρτάται από τον κομματικό χώρο που ανήκουν;

Οι γελοιότητες Καραμέρου περί «κουτάλας» των Δημάρχων

Οι αναφορές του «περί κουτάλας» των Δημάρχων,  αποδεικνύουν ότι ο κ. Καραμέρος είναι υβριστής και συκοφάντης . Δεν έχει κανέναν σεβασμό στους αιρετούς εκπροσώπους του Α’ Βαθμου Αυτοδιοίκησης. Με τη συμπεριφορά αυτή, γίνεται «βαρίδι» για την κα Δούρου, η οποία πρέπει επιτέλους να τον μαζέψει.

Αν ο κ. Καραμέρος έχει την άποψη ότι οι Δήμαρχοι ενδιαφέρονται για την κουτάλα, ας απαντήσει καθαρά: 

Για την κουτάλα ενδιαφέρονταν όλα αυτά τα χρόνια οι δύο συνάδελφοι του,  αντιπεριφερειάρχες Ανατολικού και Δυτικού Τομέα  Αττικής , κ.κ. Φιλίππου και Τζόκας, οι οποίοι υπήρξαν κατά το παρελθόν πετυχημένοι Δήμαρχοι, επιδεικνύοντας σημαντικό έργο;

Για την κουτάλα ενδιαφέρονται οι δεκάδες Δήμαρχοι της ελληνικής περιφέρειας, που διαχειρίζονται όλα αυτά τα χρόνια με επιτυχία τα προγράμματα καταπολέμησης φτώχειας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης;

Για την κουτάλα ενδιαφέρονται οι Δήμαρχοι που έχουν αναλάβει σήμερα, ως επικεφαλής εταίροι σε συμπράξεις που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα αλλά και στην Αττική, για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου;

Για την κουτάλα νοιαζόμαστε δεκάδες δήμαρχοι σε όλη την επικράτεια, που λειτουργούμε χωρίς καμία χρηματοδότηση όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες κοινωνικές δομές, δημοτικά παντοπωλεία, δημοτικές ιματιοθήκες, δημοτικά φροντιστήρια, κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία;

Για την κουτάλα δεν νοιάζονται οι Δήμαρχοι, αλλά οι «καρχαρίες που μόλις μυρίστηκαν αίμα», τα χρήματα δηλαδή του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου, «όρμησαν» για να τα διαχειριστούν αυτοί. Κάθε ομοιότητα μεταξύ της συμπεριφοράς του κου Καραμέρου και των σελαχίμορφων ψαριών, είναι φυσικά συμπτωματική. Κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια

Ο κ.  Καραμέρος όταν μιλά για κουτάλα, είναι προφανές ότι κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια, αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των χρημάτων της Περιφέρειας.Εκτός αν θεωρεί  συλλήβδην “λαμόγια”  όλους τους Δημάρχους που έχουν το θάρρος να διεκδικούν και να διαχειρίζονται οι ίδιοι, κι όχι μέσω μεσαζόντων, τα χρήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες.

Κάποιος να τον μαζέψει επιτέλους

Ο αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα βρέθηκε από τύχη στη θέση αυτή. Αντί να εκμεταλλευθεί την τύχη αυτή προς όφελος των πολιτών, επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά. Περιφρονεί τους αιρετούς Δημάρχους. Εκβιάζει, απειλεί, υβρίζει, συκοφαντεί. Λειτουργεί με κομματική λογική, σε μια περίοδο που απαιτείται περισσότερο από ποτέ άλλοτε ομοψυχία, συναίνεση και συνεννόηση. Η συμπεριφορά του δεν συνάδει με το ύφος της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής, αντίθετα δημιουργεί προβλήματα στη συνεργασία μεταξύ Δήμων του Βόρειου Τομέα και Περιφέρειας. Ήρθε η ώρα κάποιος να τον μαζέψει.

Πηγή: aftodioikisi.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.