5.700 άτομα προσέλκυσε το δημοσίευμά μας “Να οριστούν ΤΩΡΑ παραλίες για την κολύμβηση των ζώων συντροφιάς στο Σαρωνικό”

Καθολικό το αίτημα των ζωώφιλων να οριστούν ΤΩΡΑ παραλίες για την κολύμβηση των ζώων συντροφιάς

Έρχεται το καλοκαίρι και ο Δήμος δεν έχει ορίσει ακόμα παραλίες για την κολύμβηση των ζώων συντροφιάς. Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου της 18/11/2014  ήταν απαράδεκτη και δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση, ούτε τους δημότες της Σαρωνίδας (δείτε εδώ), γιατί πρόκειται για βραχώδη και δύσβατη περιοχή, μη προσβάσιμη σε ανθρώπους και ζώα, αλλά και γιατί θα πρέπει όσοι προσεγγίζουν την περιοχή να παρκάρουν τα οχήματά τους επί της παραλιακής λεωφόρου.

Ανάβυσσος Κόκκινα

Ανάβυσσος Κόκκινα

Ανάβυσσος Άγιος Νικόλαος

Ανάβυσσος Άγιος Νικόλαος

Παλαιά Φώκαια Μόλος

Παλαιά Φώκαια Μόλος

Θυμάρι

Παλαιά Φώκαια Θυμάρι

Λαγονήσι

Λαγονήσι

Υπάρχουν παραλίες όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από φιλόζωους και θέλουν να κολυμπήσουν μαζί με τα ζώα τους.

Η Ανάβυσσος έχει δύο τουλάχιστον παραλίες που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις; Η 1η είναι στην παραλία των Αλυκών μετά την γλίστρα και πριν από τα κόκκινα. Η 2η  είναι στον Άγιο Νικόλαο στα αριστερά όπως προσεγγίζουμε την παραλία.

Στην Παλαιά Φώκαια υπάρχει η παραλία από τον παλαιό μόλο μέχρι το «κάμπινγκ». Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μικρή παραλία του Θυμαριού από τις πολλών χιλιομέτρων παραλίες που διαθέτει.   

Στο Λαγονήσι, πρέπει να επιλεγεί μικρό τμήμα (100 μέτρων) της τεράστιας παραλίας ενός και πλέον χιλιομέτρου που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο πλησίον της διασταύρωσης της λεωφόρου Καλυβίων με την παραλιακή λεωφόρο.

Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις από φιλόζωους, τους παρακαλούμε να τις διατυπώσουν προς το Δήμο Σαρωνικού και τις Δημοτικές Κοινότητες, ώστε να εξεταστούν και να υιοθετηθούν οι καταλληλότερες.  

Προϋπόθεση  σε όποια ή όποιες παραλίες επιλεγούν να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε ανθρώπους και ζώα και κυρίως να υπάρχει χώρος πάρκινγκ μια και οι φιλόζωοι που θα πηγαίνουν σ΄ αυτές τις παραλίες, από διάφορες περιοχές του Σαρωνικού, θα χρησιμοποιούν τα οχήματά τους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε κάποιους ανησυχούντες, ότι στις παραλίες όπου θα επιτρέπεται η κολύμβηση των  ζώων, δεν θα απαγορεύεται η κολύμβηση των ανθρώπων.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.