3+1 απαντήσεις στα ψεύδη του Φιλίππου

για τα έργα της αποχέτευσης και του ηλεκτροφωτισμού

Με καθυστέρηση πολλών ημερών ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, απάντησε στην ανακοίνωση Φιλίππου με την οποία διαφήμιζε ότι χάριν της εξαιρετικής του διαπραγματευτικής ικανότητας και μετά από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με την ανάδοχο εταιρεία, πέτυχε 3 εκατομμύρια ευρώ έκπτωση για το έργο οδοφωτισμού με LED του Δήμου Σαρωνικού, (Σας θυμίζει λίγο την σκληρή διαπραγμάτευση του Τσίπρα;).

Η ανακοίνωση του Δημάρχου ανέφερε ότι, πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της διοίκησης Φιλίππου, που δίνει μία σημαντικότατη ανάσα στο ταμείο του Δήμου, κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να πετύχει η προηγούμενη διοίκηση, του Γιώργου Σωφρόνη! Ο Πέτρος Φιλίππου, δεσμευόταν προεκλογικά : «Η νέα δημοτική αρχή θα επαναδιαπραγματευτεί την τιμή με τον ανάδοχο, με στόχο να προσεγγίσει η τιμή τις πραγματικές τιμές της αγοράς. Κριτήρια μας πάντα η διασφάλιση του δημοσίου χρήματος, η εξοικονόμηση πόρων και η στήριξη του έργου, με τρόπο που να υπηρετεί τα δύο παραπάνω κριτήρια».

Η ανακοίνωση της “επιτυχίας” του Δημάρχου έπαιζε για αρκετές ημέρες και όλη την περίοδο των εορτών, δημιουργώντας ερωτηματικά για την αφωνία του πρώην Δημάρχου κ. Σωφρόνη, ενώ δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι έμειναν με την εντύπωση, ότι δεν υπήρχε πειστική απάντηση. Μάλιστα κάποιοι φίλοι, ή φιλικά προσκείμενοι στον Γιώργο Σωφρόνη δημοσίευαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δικές τους εκδοχές για την υπόθεση.

Ποια είναι η αλήθεια; Την παραθέτει το δελτίο τύπου του γραφείου του κ. Γιώργου Σωφρόνη.

Το τελευταίο διάστημα του 2019 υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικό όσον αφορά το μοντέλο διαχείρισης που εφαρμόζει στο Δήμο Σαρωνικού η σημερινή Διοίκηση. Είναι ένα μοντέλο που στηρίζεται στο ψέμα και τη συστηματική παραπλάνηση των δημοτών, για να καλυφθεί η αδυναμία παραγωγής έργου, που θα ωφελήσει τον τόπο μας.
Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, ο κ. Φιλίππου είπε ένα ακόμη ψέμα στους συμπολίτες μας, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι κατάφερε δήθεν να μειώσει κατά 3 περίπου εκατομμύρια ευρώ το κόστος από το έργο του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που προώθησε στο Δήμο Σαρωνικού η Διοίκηση του Γιώργου Σωφρόνη.

Στο χονδροειδές αυτό ψέμα του κ. Φιλίππου, εμείς απαντάμε με 3 αλήθειες.

Αλήθεια πρώτη. Το έργο αυτό δεν κοστίζει στο Δήμο και τους συμπολίτες μας ούτε ένα ευρώ. Θα μας κόστιζε πανάκριβα, αν εφαρμόζαμε την προεκλογική πρόταση του κ. Φιλίππου, δηλαδή να προχωρήσουμε ως Δήμος με δικά μας χρήματα, στην προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων και αναλαμβάναμε εμείς στη συνέχεια το κόστος εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου. Εμείς δεν ακούσαμε τον κ. Φιλίππου και δεν ξοδέψαμε ούτε ένα ευρώ. Προχωρήσαμε σε μια σύμβαση με τον ανάδοχο που ανέλαβε την υποχρέωση να εγκαταστήσει 16.000 περίπου νέα φωτιστικά σώματα, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, να αναλάβει τη συντήρησή τους και να πληρώνεται από μέρος της εξοικονόμησης ενέργειας που θα επιτευχθεί. Αν πετύχει τους στόχους εξοικονόμησης θα πληρωθεί, αν δεν τους πετύχει δεν θα επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας.
Η πρώτη λοιπόν “κυβίστηση” του κ. Φιλίππου είναι ότι αποδέχθηκε τελικά το δικό μας μοντέλο, να αποκτήσει η πόλη μας ένα νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με ιδιωτική χρηματοδότηση και όχι ως δημόσιο έργο, με χρήματα από τα ταμεία του Δήμου.

Αλήθεια δεύτερη. Δεν προκύπτει από πουθενά η μείωση του κόστους του έργου κατά 3 εκ. ευρώ όπως ισχυρίζεται ο κ. Φιλίππου. Το έργο υπολογίζεται με βάση τις kWh τελικής κατανάλωσης και με βάση αυτές, προκύπτει και το τελικό κόστος λειτουργίας.
Η ενδεικτική μελέτη προϋπολογισμού προέβλεπε κατανάλωση 7,6 εκ. kWh , μέσα από τη λειτουργία 16.139 φωτιστικών σωμάτων σε όλο το Δήμο.
Η οριστική μελέτη εφαρμογής η οποία παραδόθηκε από τον ανάδοχο ως είχε υποχρέωση από τη σύμβαση, τον Αύγουστο του 2019 όσο ήμασταν ακόμα εμείς διοίκηση, καταλήγει στην πραγματική κατανάλωση κατ´ έτος των 6,4 εκ. kWh, για 14.771 φωτιστικά σώματα.
Η διαφορά που προκύπτει είναι της τάξης περίπου €1,3 εκ. πάντα σε καθαρή αξία και δίχως ΦΠΑ, σε σχέση με την αρχική αξία της σύμβασης που ήταν €10,6 εκ.

Μπορεί να μας πει ο κ. Φιλίππου τι προβλέπει η συμφωνία που δήθεν “πέτυχε” μετά την επαναδιαπραγμάτευση που λέει ότι έκανε;

• Πόση θα είναι τελικά η κατανάλωση, με βάση τη νέα συμφωνία που ισχυρίζεται ότι πέτυχε;
• Πόσα νέα φωτιστικά σώματα θα εγκατασταθούν τελικά στην πόλη; Θα αφήσει γειτονιές χωρίς επαρκή φωτισμό;
• Υπολογίζει και το ΦΠΑ στο δήθεν όφελος που μας λέει ότι προκύπτει;
• Έχει ως σχέδιο να προχωρήσει σε προμήθεια υλικού, με χρήματα των δημοτών, για να καλύψει με φωτιστικά σώματα τις περιοχές που δεν θα καλυφθούν από την υφιστάμενη σύμβαση; Θα μας φορτώσει με νέα χρέη;

Ο κ. Φιλίππου χρησιμοποιεί τη γνωστή συριζαίικη δημιουργική λογιστική για να αποκρύψει ότι διαπραγματεύτηκε τελικά την μείωση της ποιότητας και ποσότητας του έργου ;
Μπορεί επιτέλους έστω και μια φορά να πει αλήθεια, ή έχει τσακωθεί μόνιμα με αυτήν; Η φοβάται ότι θα ρεζιλευτεί για μια ακόμη φορά;

Αλήθεια τρίτη. Ο κ. Φιλίππου έκανε άλλη μια “κυβίστηση” και στο έργο της αποχέτευσης. Πριν τις εκλογές, μας έλεγε ότι η μόνη λύση, είναι η Ψυττάλεια κι έβαζε εμπόδια ξεσηκώνοντας τους πολίτες, για να μην εφαρμοστεί η πρόταση της Διοίκησης Σωφρόνη. Σήμερα, λίγους μήνες μετά, παραδέχεται ότι η μόνη λύση είναι αυτή που έφερε η διοίκηση Σωφρόνη, δηλαδή το ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας.

Δυστυχώς για σας κε Φιλίππου “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια” και δεν αρκεί για να καλύψετε την ανεπάρκεια και ανικανότητά σας. Σας καλούμε επιτέλους να σοβαρευτείτε, να αφήσετε στην άκρη τις ιδεοληψίες σας και να συνεργαστείτε με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ώστε το 2020 να είναι χρονιά έργου και δημιουργίας για το Δήμο Σαρωνικού.

Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι πρόκειται για έναν αμετανόητο ψεύτη, που κατάφερε για μια ακόμα φορά, πατώντας και στην ανεπάρκεια του πολιτικού του αντιπάλου, να επιβιώσει και να επανεκλέγει στη θέση του δημάρχου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.