Τον “Αγώνα” κατά της μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων στη Χαμολιά, οργανώνει ο Δήμος Μαρκοπούλου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΕΛ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-6-2020

Σβήνουν από τον χάρτη 40.000 βόθρους στα Μεσόγεια - ΤΑ ΝΕΑ

Για την πρόθεσή του να διοργανώσει ενημερωτική Λαϊκή Συνέλευση, την Κυριακή 21/6/2020, ενημερώνει ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Αλλαγιάννης. Θέμα της θα είναι η πρόθεση των Δήμων Σαρωνικού, Κορωπίου, Παιανίας να μεταφερθούν τα ακάθαρτα του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού και της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας, με τελικό αποδέκτη των επεξεργασμένων λυμάτων, την θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς. Ο “αγώνας” του Δημάρχου που φαίνεται ότι θα δημιουργήσει, για μια ακόμα φορά, προβλήματα στην προσπάθεια “εξαγωγής” των λυμάτων του Σαρωνικού σε άλλους δήμους, έχει την συμπαράσταση του πρώην Περιφερειάρχη κ. Σγουρού.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαρκοπούλου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα της μεταφοράς των ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας, με τελικό αποδέκτη την θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς. Μετά το πρόσφατο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, πιστή στη δέσμευσή της, σας ενημερώνει ότι προγραμματίζει Λαϊκή Συνέλευση για το θέμα αυτό, την Κυριακή 21/6 και ώρα 19:00, στο ανοικτό χώρο του Θεάτρου στη Σάρα.

Τηρώντας τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, καλούμε όλους τους συμπολίτες να παρευρεθούν, ώστε να ενημερωθούν σφαιρικά και υπεύθυνα πάνω σε ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο για την περιοχή θέμα. Παράλληλα θα αναφερθούν και όλες οι μέχρι τότε επαφές της Δημοτικής Αρχής με τους αρμόδιους φορείς. Στη Λαϊκή Συνέλευση θα κληθούν να παραστούν Βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων της Ανατολικής Αττικής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, Δήμαρχοι των Δήμων που εμπλέκονται στο έργο, επίσημοι φορείς, τοπικοί σύλλογοι κ.α.

Η ομόφωνα ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο ότι διαφωνεί με τον προτεινόμενο σχεδιασμό – επιλογή της ΕΥΔΑΠ και των όμορων Δήμων Σαρωνικού, Κρωπίας και Παιανίας , οι οποίοι δεν ενημέρωσαν, ούτε απευθύνθηκαν στο Δήμο μας για συνεννόηση στα πλαίσια της καλής γειτονίας και της εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων που απαιτεί η κοινωνία μας…» έχει ήδη αποσταλεί στους εμπλεκόμενους φορείς και έχει δημοσιευτεί στα ΜΜΕ.

Εμμένουμε ρητά και κατηγορηματικά στην θέση ότι κάθε Δήμος οφείλει και πρέπει να φέρει ο ίδιος τα βάρη της ανάπτυξής του και να διαχειρίζεται την αποχέτευση εντός των διοικητικών του ορίων, με όποιο εύλογο συνεπακόλουθο πολιτικό κόστος.

Με βάση αυτή τη θέση θα κινηθούμε με κάθε τρόπο (πολιτικό, τεχνικό, νομικό) ενωμένοι  και μαζικά, για την αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Δήμου μας.

Τονίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει πάντοτε γνώμονα το συμφέρον των Συμπολιτών μας και  ενεργεί με σύνεση και αποφασιστικότητα. Οι όποιες μικροπολιτικές αντιπολιτευτικές δηλώσεις που ως στόχο έχουν την δημιουργία εντυπώσεων δεν ωφελούν τον Δήμο και έχουν ήδη διαψευστεί οικτρά.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.