ΥΠΕΘΑ: Δεν μας δεσμεύει η απόφαση του Δ.Σ. Λαυρεωτικής για τους πρόσφυγες!

ΥΠΕΘΑΜπορεί το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής να αποφάσισε μέσα σε κλίμα έντασης και διαρκών αντεγκλήσεων, μετά από συνεδρίαση τρεισήμισι ωρών, να μη δεχθεί τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε οποιοδήποτε σημείο της περιοχής, όμως φαίνεται ότι η απόφαση αυτή δεν έχει αντίκρισμα.

Όπως αποκαλύπτει το notioanatolika.gr, λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής, το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο ανήκει ο χώρος του εργοστασίου της ΕΒΟ στη θέση «Νεράκι» διαμήνυσε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική για το ίδιο «όταν μάλιστα βρισκόμαστε προ μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Στην ίδια λογική μάλιστα επισημαίνεται ότι οι πρόσφυγες που θα καταφθάνουν στην περιοχή «δεν θα παραμένουν εκεί παραπάνω από λίγα εικοσιτετράωρα αφού μόλις ταυτοποιούνται θα προωθούνται στα σύνορα»!

Σημειώνεται ότι με ψήφους 20 έναντι 1, το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής διατύπωσε, το μεσημέρι του Σαββάτου σε έκτακτη συνεδρίασή του,την κάθετη διαφωνία του με την εγκατάσταση κέντρου υποδοχής προσφύγων – μεταναστών τόσο στο χώρο του παλαιού διοικητηρίου του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ όπως και οπουδήποτε αλλού εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Λαυρεωτικής επειδή διαπιστώνει ότι υπάρχουν σοβαρότατες αδυναμίες για να συντελεστεί αυτό και δεν πληρούνται οι προδιαγραφές και οι υποδομές για να γίνει σωστά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και την Παρασκευή συνεργεία του υπουργείου Άμυνας είχαν ξεκινήσει τη διευθέτηση του χώρου ώστε οι σχετικές διαδικασίες και η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό!

Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος που ο Δήμος Λαυρεωτικής έσπευσε να πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το Σάββατο.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και αυτού της Μεταναστευτικής Πολιτικής, «παρά τις προσπάθειες που γίνονται δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση των χιλιάδων προσφύγων εν πλω προς τον Πειραιά, αφού καθημερινά μεταφέρονται χιλιάδες άνθρωποι».

Σε πολιτικό επίπεδο πάντως το γεγονός ότι πυροδοτήθηκε ένα τέτοιο θέμα λίγες ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών σίγουρα μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και προκειμένου να το πάρει επάνω της οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές, γίνεται προσπάθεια να λήξει από την υπηρεσιακή.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι πώς θα αντιδράσει η κοινωνία του Λαυρίου εφόσον η επιμονή της κυβέρνησης συνεχιστεί και το πρωί της Δευτέρας προσχωρήσουν οι εργασίες με δεδομένη μάλιστα την ύπαρξη μιας σχεδόν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.