Τσαλικίδης και Ράπτη, “δραπέτευσαν” από την συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής (video)

Με την παρουσία μόνο των κ.κ. Γιώργου Σωφρόνη και Νίκου Βολάκου, επικεφαλής των δημοτικών παράταξevn “Σαρωνικός αύριο” και “Σαρωνικός Σύγχρονη Πόλη” αντίστοιχα, συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή της οποίας η συγκρότηση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, στην θυελλώδη συνεδρίαση της 3/11/2017. 

Η απουσία των επικεφαλής των παρατάξεων Σαρωνικός 5+ και ΡΙΖΕΣ κ.κ. Τσαλικίδης και Ράπτη, αποδεικνύει αυτό που επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, ότι οι συγκεκριμένοι δεν ενδιαφέρονται για το που θα γίνει αυτό το έργο, αλλά ποιος θα το κάνει.  Η κατασκευή ενός μεγάλου έργου, προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, έχει πολλαπλά “οφέλη” για τους διοικούντες τον Δήμο, πέραν των πολιτικών, έστω και αν ο φορέας υλοποίησης στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ΕΥΔΑΠ. Απόδειξη του ισχυρισμού μας είναι το 2010, όταν ο κ. Τσαλικίδης βάσισε την πολιτική του αντιπαράθεση στην Παλαιά Φώκαια, εναντίον του συνδυασμού της κ. Χριστοφάκη στην θέση της, ότι το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού έπρεπε να γίνει στην Γερακίνα, σε υλοποίηση σχετικής πρότασης – μελέτης της ΕΥΔΑΠ. Έξη μήνες αργότερα από την εκλογή του, υιοθέτησε απολύτως και προσπάθησε να υλοποιήσει αυτήν ακριβώς την πρόταση.  Στο ενδιάμεσο διάστημα πληροφορήθηκε η τοπική κοινωνία, ότι ο ίδιος επισκέφθηκε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στην Γερμανία, συνοδευόμενος από τον τότε Πρόεδρο της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Γιώργο Λάμπρου, χωρίς ποτέ να ενημερωθούν οι δημότες, για την ακριβή πηγή κάλυψης των δαπανών του ταξιδιού τους.

Η απουσία των επικεφαλής των δύο παρατάξεων, εκτός από απείθεια σε μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύει και την ένδεια επιχειρημάτων και υποκρύπτει σκοτεινές σκέψεις για τις προθέσεις τους. Για παράδειγμα, η κα Ράπτη σε πρόσφατη επικοινωνία της με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού, κατακεραύνωνε τους Φιλίππου – Τσαλικίδη για την ανεφάρμοστη πρότασή τους να μεταφερθούν τα λύματα στην Ψυττάλεια, χαρακτηρίζοντάς την ως “κωλοτούμπα”, ενώ στη συνέχεια έδωσε έμφαση στο ότι η Περιβαλλοντική Μελέτη για το Κ.Ε.Λ. στην Γερακίνα δεν έχει ακυρωθεί και είναι σε ισχύ, με ότι με αυτό μπορεί να υπαινίσσεται.

Η επικοινωνιακή (βιντεοσκοπημένη) παρουσία του Δημάρχου κ. Σωφρόνη στην “συνεδρίαση” της διαπαραταξιακής επιτροπής, δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Είχε την δυνατότητα και την πλειοψηφία να υποστηρίξει την πρόταση – θέση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, μια και γνωρίζει πολύ καλά ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία εναλλακτική επιλογή, η οποία να έχει αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε ολόκληρο τον Δήμο Σαρωνικού. Η υπαναχώρησή του, η οποία βαπτίστηκε “ένα βήμα πίσω”, είναι στην ουσία ακύρωση ενός έργου για μια ακόμα πενταετία. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Ψυττάλειας, όταν το καθεστώς Φιλίππου, για να αποφύγει το πολιτικό κόστος της πολιτικής απάτης του για την Γερακίνα, παρέπεμψε στις καλένδες και στην μην επίλυση τελικά ενός τεράστιου προβλήματος περιβαλλοντικής αλλά και ανάπτυξιακής σημασίας. 

Η άποψή μας είναι, ότι στις 3/11/2017, ο Δήμαρχος έπρεπε να επιμείνει στην θέση του, είχε την πλειοψηφία και έπρεπε να αγνοήσει τις ορδές των κατευθυνόμενων από τον Φιλίππου Καλυβιωτών, που απειλούσαν και έβριζαν. Αυτή την άποψη έχουν και αρκετοί από τους Συμβούλους και στενούς συνεργάτες του Δημάρχου, με τους οποίους συνομιλήσαμε και οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τον ίδιο. 

Ένας ηγέτης  αποδεικνύεται όταν επιμένει στις σωστές και τεκμηριωμένες απόψεις του, έστω και αν τελικά ακυρωθούν από την πλειοψηφία του συμβουλίου, η οποία σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε εγκρίνει. Ο ίδιος θα ήταν νικητής, έστω και αν οι θρασύδειλοι διοργανωτές των αντιδημοκρατικών εκδηλώσεων στην συνεδρίαση της 3/11/2017 χρησιμοποιούσαν και σωματική βία εκτός της λεκτικής βίας που άσκησαν. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.