Τροπολογία προβλέπει το “σπάσιμο Δήμων”

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

Η ιστοσελίδα AIRETOS δημοσίευσε την Τροπολογία που έχει συντάξει το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, σχετικά με τη δημιουργία νέων Δήμων πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Το άρθρο 1, αναφέρεται στο σπάσιμο νησιωτικών Δήμων καθώς και του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στην Μακεδονία.

Η πολιτική είδηση πάντως προκύπτει από το 5ο άρθρο.  Όπως θα διαβάσετε, προβλέπει τη δημιουργία μιας “Επιτροπής Επανεξέτασης των Διοικητικών Ορίων των Ο.Τ.Α. A’ βαθμού”, με αντικείμενο “την υποβολή εισήγησης στον Υπουργό Εσωτερικών για τον ανακαθορισμό των διοικητικών ορίων των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού”.  Tο έργο της ορίζεται ότι θα ολοκληρωθεί “εντός χρονικής διάρκειας δύο (2) ετών”, ενώ “με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να παρατείνεται ο χρόνος διάρκειας του έργου”.

Με απλά λόγια, η Κυβέρνηση φαίνεται να παραπέμπει τα επόμενα “σπασίματα” μετά από 2 χρόνια το λιγότερο, ήτοι στην επόμενη Κυβέρνηση, επιχειρώντας να κλείσει οριστικά κάθε περαιτέρω σχετική διεκδίκηση κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας.

Ίσως θα ενδιέφερε τους πολίτες του Δήμου μας, η επεξεργασία μιας πρότασης ανακαθορισμού των διοικητικών ορίων του επονομαζόμενου Δήμου Σαρωνικού, περισσότερο λειτουργικής από την σημερινή, ιδιαίτερα μετά την οκταετή εμπειρία.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.