Τρία χρόνια ΨΕΜΑΤΑ

Ιανουάριος 2015. Ακριβώς 3 χρόνια πριν. Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί πανηγυρικό λόγο στο Αγρίνιο. Μία εβδομάδα μετά κερδίζει τις εκλογές συγκεντρώνοντας 36,34% έναντι 28,8% της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Ας θυμηθούμε μέρος εκείνης της εκείνης της ομιλίας:

«Όλοι πια γνωρίζουν τι περιμένει τον ελληνικό λαό αν ο κ. Σαμαράς επανεκλεγεί.

 

Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Κατάργηση των κατώτατων συντάξεων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυξήσεις του ΦΠΑ, αυξήσεις στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στους λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης, φυσικού αερίου, στον τουρισμό. Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που από 1/1/2015 είναι ανεξέλεγκτοι.

Και ό,τι άλλο παράλογο ζητήσει η τρόικα, με διάφορα προσχήματα.

Ο κ. Σαμαράς ζητάει την ψήφο σας για να συνεχίσει τις περικοπές, τους πλειστηριασμούς και τα Μνημόνια (…) Για παράδειγμα, οι ομαδικές απολύσεις. Όπου κυβέρνηση, γραφείο του πρωθυπουργού, τρόικα και ολιγαρχία, με κυνισμό συνωμοτούν σε βάρος εργαζομένων.

Ομαδικές απολύσεις, με την κυβέρνηση Σαμαρά που λειτουργεί ως νομικός σύμβουλος των βιομηχάνων για να εγκριθούν και τυπικά (…)

Και αφού υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και συνέθλιψε το βιοτικό επίπεδό της, τώρα, την τελευταία προεκλογική στιγμή, τη θυμήθηκε ξανά. Αλλά για να της πει τι, ακριβώς; Ότι δήθεν θα ελαφρύνει τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ; Πήρε άραγε την άδεια από την τρόικα που διαφωνεί; Και αν η τρόικα του πει όχι τι θα κάνει; Μονομερείς ενέργειες ;

Εμείς θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, γιατί θα καταργήσουμε και την τρόικα και το Μνημόνιο.

Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για να πράξουμε το σωστό και το λογικό (…) Θα υποσχεθεί, μήπως, ο κ. Σαμαράς ελάφρυνση στον φόρο εισοδήματος; Ποια ελάφρυνση; Όταν έχει καταργήσει το αφορολόγητο όριο των €12000, που εμείς θα το επαναφέρουμε για όλους. Και σας λέει τόσα ψέματα «που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν», όπως γράφει ο Μενέλαος Λουντέμης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.