Τέσσερα νησιά προς πώληση στον Σαρωνικό κόλπο

Πάτροκλος

Έρευνα σε διεθνείς μεσιτικές ιστοσελίδες εντόπισε 12 ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα, που αναζητούν αγοραστή. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για μη ανεπτυγμένα νησιά, τα οποία αναζητούν αγοραστή σε τιμές που κυμαίνονται από 4,5 εκατ. έως 40 εκατ. ευρώ. Πολλά εξ αυτών μπορούν να αποτελέσουν πολυτελή θέρετρα διακοπών με την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων, καταδυτικών κέντρων κτλ, αλλά και τόπο κατοικίας.

Δείτε τα νησιά και ενδεικτικές τιμές πώλησης:

1. Νησί Πάτροκλος. Ο Πάτροκλος ή Γαϊδουρονήσι, στα αρχαία χρόνια Πατρόκλου Χάραξ ή Κόπρος είναι νησί στο Σαρωνικό κόλπο, στο δρόμο για το Σούνιο, μεταξύ των οικισμών Θυμάρι και Λεγραινά (μετά την Παλαιά Φώκαια). Βρίσκεται κοντά στην ακτή, σε απόσταση 850 μέτρων. Η έκτασή του είναι 2800 στρέμματα. Απέχει 3 χλμ από το Σούνιο και 65 χλμ από την Αθήνα. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του είναι 2,5 χλμ και 1,5 χλμ. Έχει ύψος 240 μέτρα. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Λαυρεωτικής.

2. Νησί Στρογγυλή, κοντά στον Μάραθο, στο Αιγαίο | 4,5 εκατ. ευρώ

3. Νήσος Σοφία, τμήμα του συμπλέγματος των Εχινάδων.

4. Νήσος Μακρή, στο κέντρο του Ιονίου πελάγους, στις νότιες Εχινάδες

5. Ιδιωτικό νησί στο Βόρειο Αιγαίο, 30 λεπτά από την Αθήνα με γρήγορο πλοίο | 35 εκατ. ευρώ

6. Δουλίχιο, στο Ιόνιο πέλαγος, κοντά στην είσοδο του κόλπου της Κορίνθου, τμήμα των Εχινάδων | 40 εκατ. ευρώ

7. Νησί Καρδιώτισσα, μπορεί να μετατραπεί σε καλοκαιρινό θέρετρο της Φολεγάνδρου και της Σικίνου | 6,5 εκατ. ευρώ

8. Κάτω Αντικέρι Αμοργού

9. Το Τραγονήσι (ή Τράγος) είναι νησίδα του Αργοσαρωνικού. Βρίσκεται στα βόρεια του Σαρωνικού κόλπου, βορειοδυτικά της Αίγινας και ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαπόριων Νήσων. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Αίγινας.

10. Νησί Βούβαλος, Κόλπος Αμβρακικού

11. Άγιος Θωμάς, σύμπλεγμα Διαπόριοι Νήσοι στο Σαρωνικό Κόλπο | 15 εκατ. ευρώ. Ο Άγιος Θωμάς είναι νησίδα του Αργοσαρωνικού. Βρίσκεται στα βόρεια του Σαρωνικού κόλπου, βορειοδυτικά της Αίγινας και ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαπόριων Νήσων. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Αίγινας. Σύμφωνα με το “Spiegel Online” και την εφημερίδα “Handelsblatt” πέρασε στην ιδιοκτησία των Γουόρεν Μπαφετ και Αλεσάντρο Πρότο[1] έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ο Πρότο μεν, διαψεύστηκε όμως από τον Μπάφετ αργότερα.

12. Άγιος Ιωάννης, Κόλπος Σαρωνικού. Ο Άγιος Ιωάννης είναι νησίδα του Αργοσαρωνικού. Βρίσκεται στα βόρεια του Σαρωνικού κόλπου, βορειοδυτικά της Αίγινας και ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαπόριων Νήσων. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Αίγινας


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.