Τέλος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαυρεωτικής «Θορίκια 2015

DSCN5251

Με ιδιαίτερη επιτυχία φτάνουν και φέτος στο τέλος τους οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαυρεωτικής «Θορίκια 2015». Οι φετινές εκδηλώσεις συνέπεσαν με ένα ακόμη ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός της πόλης, την συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση του νεώτερου Λαυρίου.

Η έναρξη των εκδηλώσεων σημειώθηκε στις 9 Μαΐου με μία φαντασμαγορική τελετή για τον εορτασμό των 150 χρόνων. Σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα με σύσσωμους όλους τους κατοίκους της Λαυρεωτικής γης, μέσα από ένα μουσικό και αφηγηματικό ταξίδι ζωντάνεψαν ιστορικές μνήμες, ενώ ταυτόχρονα προβλήθηκε το όραμα για το σήμερα και το αύριο της πόλης.

Ακολούθησαν πλήθος ακόμα θεατρικών, χορευτικών και μουσικών παραστάσεων , τόσο από τους τοπικούς συλλόγους όσο και από γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες, συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη, θεατρική παράσταση Αχαρνής με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, συναυλία με την Γλυκερία στην Γιορτή του Μελιού στην Κερατέα, ήταν κάποιες από τις επιλογές του καλοκαιριού.

Τα Θορίκια κορυφώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου με την μουσική παράσταση «Μήδεια» του G. Benda από την Καμεράτα Ορχήστρα των Φιλών Μουσικής στο αρχαίο θέατρο του Θορικού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής , μια εκδήλωση-σύμβολο για την έναρξη των έργων αναστήλωσης του θεάτρου. Το μαγευτικό σούρουπο συνόδεψε την παράσταση, παρουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λουκά, της Περιφερειάρχη κ. Ρ. Δούρου, της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μ. Λαμπράκη Πλάκα και της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Α. Πρωτοψάλτη.

Μία ακόμη αξιοσημείωτη βραδιά έλαβε χώρα την Κυριακή 13/9 με τη Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου, που έπαιξε έργα Ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Θ. Λεμπέση, προσφέροντας μια μαγευτική βραδιά ποιοτικού τραγουδιού στο κοινό.

Η αυλαία πέφτει στις 27 Σεπτεμβρίου με τη θεατρική παράσταση «Ράβε…Ξήλωνε» της Ζωής Καραβίδα, από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα «Θέσπις» Κερατέας.

Ο   Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς ευχαριστεί θερμά όλους εσάς τους κατοίκους και τους επισκέπτες που τιμήσατε με την παρουσία σας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου, τους τοπικούς συλλόγους του Δήμου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», που συνέβαλε στην άρτια διεξαγωγή τους.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα το προσωπικό καθαριότητας που φρόντισε να παραδώσει σε άριστη κατάσταση τους χώρους των εκδηλώσεων.

Έπειτα λοιπόν από ένα εποικοδομητικό καλοκαίρι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου και ευχόμαστε σε όλους καλό φθινόπωρο!

                                                Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.