Σύσκεψη των Οινοποιείων Αττικής για τις αρνητικές συνέπειες του ΕΦΚ στο κρασί

2016-01-23 12.28.45Το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των οινοποιείων και αμπελουργών των περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής σχετικά με το φλέγον ζήτημα της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τα οινοποιεία-μέλη της Αττικής, και χαρακτηρίστηκε από την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των οινοποιών και αμπελουργών από πολλές περιοχές καθώς και την παρουσία δημάρχων της περιοχής, περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών. Όλοι οι παρευρισκόμενοι αγροτικοί και παραγωγικοί φορείς του αμπελοοινικού κλάδου εξέφρασαν σύσσωμα την αγωνία και την αντίδρασή τους στο νέο πλήγμα που δέχονται, μάλιστα τη στιγμή που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται η εξωστρέφεια του κλάδου και να γίνονται σημαντικές εξαγωγές.

Σε συζητήσεις με τους αμπελουργούς αναδείχθηκε το μεγάλο πλήγμα το οποίο δέχονται από την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί σε συνδυασμό και με την αύξηση της φορολογίας των αγροτών και το νέο ασφαλιστικό, που προωθεί προς την λάθος κατεύθυνση η κυβέρνηση.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.