Σύγκρουση πλοίου με ιστιοφόρο σκάφος στο Λαύριο

 Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του M/V ”ST ELIAS” σημαίας Παναμά, για περιστατικό σύγκρουσης με το Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ ”ΙΣΑΜΠΕΛΛΑ” Ν.Π. 8837, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 07ν.μ. νότια της ν. Μακρονήσου.

Άμεσα στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν προς παροχή τυχόν συνδρομής, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ ”ΑΙΓΑΙΑΣ” Ν.Π. 12032 και το Ι/Δ-Τ/Χ ”SEA SOS III” Τ.Λ. 387, όπου εντόπισαν το ”ST ELIAS” με επιβαίνοντες είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, καθώς και το ”ΙΣΑΜΠΕΛΛΑ” με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους.
 
Στη συνέχεια το ”ST ELIAS” αγκυροβόλησε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στη ράδα Λαυρίου, ενώ το ”ΙΣΑΜΠΕΛΛΑ” ρυμουλκούμενο από το ”SEA SOS III” και συνοδευόμενο από το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια στον εμπορικό λιμένα Λαυρίου.
 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων παρά μόνο εκτεταμένες υλικές ζημιές στο άλμπουρο (κατάρτι) του ως άνω ιστιοφόρου.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ συνελήφθησαν ο 59χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος του ”ST ELIAS” καθώς και ο 69χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του ”ΙΣΑΜΠΕΛΛΑ”, οι οποίοι κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.