Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού 6/7/2016, για την Χωροθέτηση του ΚΕΛ Σαρωνικού (VIDEO)

Δημοσιεύουμε μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα της 15ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 6/7/2016, με θέμα την έκφραση γνωμοδότησης για την χωροθέτηση Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων, Κομποστοποίησης, Πράσινου Σημείου και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων. Δείτε τα VIDEO

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού 6/7/2016, για την Χωροθέτηση του ΚΕΛ Σαρωνικού (VIDEO)”

  1. Ο/Η Μάρκος Νινόλακης λέει:

    Καταρχάς πρέπει να διευκρινίσω ότι:
    1.Η επεξεργασία των λυμάτων στον Δήμο Σαρωνικού είναι απολύτως αναγκαία.
    2.Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    3.Η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να προσφέρει την καλύτερη τεχνολογία απορρύπανσης στους δημότες της.

    Επίσης πρέπει να αποδεχτούμε ότι ο Δήμος εμφάνισε μια πρόταση για ΚΕΛ, που μέχρι τώρα ξέρουμε μόνον την σχολική εκθεσιακή της περιγραφή, όπως : υπόγεια , άοσμη με δέντρα κλπ, και αδυνατούμε να την αξιολογήσουμε.

    Βάση των ανωτέρω, ο Δήμος για να τηρήσει την αρχή, που αυτονόητα τον διέπει, δηλαδή το καλύτερο για τους δημότες του, πρέπει να αναθέσει μέσω σύννομης και διαυγούς διαδικασίας σε τεχνοκράτες που θα επιλεχτούν, βάση της ρεαλιστικότητας και της συμμόρφωσης της πρότασης τους με την κειμένη Ευρωπαϊκή οδηγία 2013/ 39/ΕΕ και Ελληνικής Νομοθεσίας ΦΕΚ 69Β 22-1 2016, την εκπόνηση προμελέτης του ΚΕΛ Σαρωνικού.

    Η ομάδα τεχνοκρατών, κατόπιν της επιλογής της τεχνολογίας απορρύπανσης που θα προκριθεί τεκμηριωμένα βάση τεχνοοικονομικών κριτηρίων , κατασκευής και λειτουργίας και θα υπερκαλύπτει τις ιδιαιτερότητες του τουριστικού Δήμου Σαρωνικού και θα συνάδει με την Νομοθεσία, απαλλαγμένη από την μικροπολιτική, θα τεκμηριώσει τα υπέρ και τα κατά τις κάθε περιοχής και θα κάνει την χωροθέτηση του ΚΕΛ.

    Επίσης, καινοτόμος και απολύτως εφικτή τεχνοοικονομικά και περιβαλλοντικά αποδεκτή λύση, είναι: Η δημιουργία μικρών δορυφορικών Κέντρων Ημιεπεξεργασίας Λυμάτων (ΚΗΛ), τα οποία θα εξυπηρετούν αποδεδειγμένα άοσμα και όχι βάση υποθετικών άρχων απόσμησης , κάθε περιοχή και θα μεταφέρουν άοσμο διαυγές και αποστειρωμένο νερό προς τελική επεξεργασία στο κεντρικό ΚΕΛ που η έκταση του θα είναι κατά πολύ μικρότερη. Η ανωτέρω λύση θα αμβλύνει τις αντιδράσεις τύπου:

    … γιατί να έρθουν εδώ τα λύματα όλου του Δήμου……

    και πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από την Δημοτική αρχή.

    Η πραγματοποίηση μιας ημερίδας από πλευράς Δήμου είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ για την παρουσίαση της ήδη κατατεθείσας πρότασης, καθώς και παρουσίασης και άλλων προτάσεων ως προς την επιλογή της τεχνολογίας απορρύπανσης, και συμβαδίζει με την υποχρέωση του κ. Δήμαρχου και του δημοτικού συμβουλίου να προσφέρουν ότι το καλύτερο στους δημότες του Σαρωνικού.

    Σας ευχαριστώ

    Μάρκος Νινόλακης
    Κάτοχος 8 Ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετικά με το περιβάλλον
    Εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδος στον Διαγωνισμό Ευρωπαίου εφευρέτη 2015.

    E-mail: watersafe2004@yahoo.gr

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.