Στον Δήμο Μαρκοπούλου, φιλοξενείται η Κινητή Μονάδα Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής, του Δήμου Μαρκοπούλου και κατόπιν αιτήματός μας, προς την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι για δεύτερη φορά, θα φιλοξενηθεί στον Δήμο μας, η Κινητή Μονάδα Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προκειμένου να προσφέρουμε τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης, σε όσες γυναίκες του Δήμου μας, το επιθυμούν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥΗ Μονάδα Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας θα βρίσκεται στον χώρο του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, στις  7 και 8 Δεκεμβρίου  2015.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τόσο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κο Φιλόπουλο, για την αποδοχή του αιτήματός μας, όσο και τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, κο Σπύρο Σερλεμέ, για την αποδοχή του αιτήματός μας, να φιλοξενηθεί η Μονάδα Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας, για λόγους ασφαλείας.

Όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, καλώντας στο τηλέφωνο: 22990-71706 (9:00πμ- 2:00μμ), προκειμένου να κλείσουν ραντεβού. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο. 

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά). 

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά. 

Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου, εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, στα πλαίσια της Ενημέρωσης και της Πρόληψης και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, προσφέρει στις γυναίκες της περιοχής, την πολύτιμη αυτή εξέταση, δωρεάν, δεδομένου ότι η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αποβεί σωτήρια!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.