Στη Βαλομάνδρα Καλυβίων το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού

Βαλομάνδρα

Η Βαλομάνδρα Καλυβίων, είναι η θέση στην οποία προτείνεται από τον Δήμαρχο για χωροθέτηση το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού. Πρόκειται για την θέση όπου λειτουργούσε η παράνομη χωματερή των Καλυβίων, δίπλα ακριβώς από το πράσινο σημείο το οποίο προτίθεται να δημιουργήσει ο Δήμος Σαρωνικού. 

Η θέση αυτή θεωρείται από τις καταλληλότερες, γιατί βρίσκεται σε μια άκρως υποβαθμισμένη περιοχή, κοντά σε αγροτικές εκτάσεις και πολύ μακρυά από τον οικιστικό ιστό της πόλης των Καλυβίων και τους οικισμούς του Λαγονησίου. Συγκεκριμένα απέχει περί τα 2,5 χιλ. από τα Καλύβια και σχεδόν 3 χιλ. από τον πλησιέστερο οικισμό του Λαγονησίου. 

Η απόσταση από τον οικιστικό ιστό, είναι δευτερεύουσας σημασίας, μια και η σημερινή τεχνολογία εγγυάται μια λειτουργία χωρίς καμία απολύτως όχληση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ενώ η διάθεση των υποπροϊόντων (επεξεργασμένο νερό), θα ωφελήσει την γεωργική ανάπτυξη της περιοχής. 

Η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί επίσημα από την Επιτροπή Πολιτών για το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού το 2011, όταν ο Φιλίππου και ο Τσαλικίδης είχαν επιλέξει την Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας και ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη. Δυστυχώς όμως τότε είχε απορριφθεί άνευ συζητήσεως από τον Φιλίππου, ο οποίος είχε στρέψει εντέχνως την πλειοψηφία του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόταση μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυττάλεια, ώστε να αποπροσανατολίσει τους δημότες και στην ουσία να μην πραγματοποιηθεί το έργο. 

Η σημερινή αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει κανένα απολύτως επιχείρημα να απορρίψει  αυτή την πρόταση και πιστεύουμε ότι δεν θα το κάνει, για λόγους σεβασμού στους δημότες που  αγωνιούν να λυθεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου, αλλά και για λόγους που έχουν σχέση με την σοβαρότητά της. Να μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί στήριξαν δυναμικά την ¨λύση¨ του Φιλίππου – Τσαλικίδη για την Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι συνομιλίες που έγιναν από τον Δήμαρχο κ. Σωφρόνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Μπουκοβάλα, με την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου, σχετικά με την πρόταση χωροθέτησης αλλά και την χρηματοδότηση του έργου ήταν ιδιαίτερα θετικές. Παρέμειναν όμως μυστικές ακόμα και από τον Αντιπεριφερειάρχη και κυρίως από αυτόν για προφανείς λόγους. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

3 Responses to “Στη Βαλομάνδρα Καλυβίων το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού”

  1. Ο/Η Συριανος λέει:

    Ολο λετε οδημαρχος αληθεια που ειναι οδημαρχος αν των δητε πητετου να κλιση καμια λακουβα κενα αφηση οτι δεν εχει χρηματα

  2. Ο/Η Συριανος λέει:

    Κυρε αττικε γιατι δεν το κανετεστη γειτονια σας και θελετε στην δικια μας οι καθε περιοχη στην γειτονιατης αυτο ειναι δικαιοτερο

  3. Ο/Η καλυβιωτης λέει:

    εδω γελαμε,χαχαχαχαχα
    εαν περιμενετε συνδημοτες εργο απο ολους αυτους τους ανικανους,ειστε βαθεια νυχτομενοι..
    εδω στα καλυβια η αποχετευση δεν εχει πραγματοποιηθει εδω και 25 χρονια
    και περιμενετε εσεις απο τουτους εδω να κανουν αποχετευση
    στουςπαραλιακους δημους;
    με τους βοθρους θα ζουμε και για τα επομενα 50 χρονια και γραφτε το…

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.