Σε Συνέλευση καλούνται οι οικιστές του Καταφυγιού Παλαιάς Φώκαιας, την Κυριακή 14/5/2017 και ώρα 10:30

Έχοντας απομείνει μόνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Καταφυγιού, (έχουν παραιτηθεί όλα τα υπόλοιπα μέλη) και προκειμένου να τον παραδώσει σε ένα νέο Δ.Σ., η πρόεδρος κα Καμπισιούλη, κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση με την οποία καλεί τους οικιστές να προσέλθουν σε συνέλευση για να εκλέξουν ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η πρόσκληση είναι τυπική, γιατί εφόσον δεν υπάρχει νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο, καμία πράξη της προέδρου, δεν έχει νομική ισχύ και επομένως θα πρόκειται για συνέλευση οικιστών, που θα νομιμοποιηθεί εκεί με την παρουσία όσων προσέλθουν.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ο Σύλλογος του Καταφυγιού. Δεν παρείχε καμία υπηρεσία στους οικιστές και δεν συμμετείχε σε καμία απολύτως δράση απ΄ όσες οργάνωσε ο Δήμος και όλοι οι άλλοι Εξωραϊστικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Σαρωνικού, είτε ήταν πολιτιστικές, είτε εθελοντισμού. Ο οικισμός του Καταφυγιού βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι συνθήκες από πλευράς καθαριότητας θυμίζουν τρίτο κόσμο.

Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 10:30 καλούνται οι οικιστές του Καταφυγιού, να έρθουν στον Σύλλογο και να αποφασίσουν εάν θέλουν να βοηθήσουν στην αναγέννηση του Συλλόγου, να εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή και να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή.

Είναι απολύτως απαραίτητο να επανιδρυθεί ο Σύλλογος, να αλλάξει το καταστατικό του και να ασχοληθεί με τρέχοντα καθημερινά προβλήματα του οικισμού, όπως:
• η καθαριότητα και η κατάργηση των μικρών χωματερών.
• η ασφάλεια των οικιστών με την επανάληψη των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ.
• η δημοτική συγκοινωνία,
• η επισκευές των γραφείων του Συλλόγου, που κινδυνεύουν από κατάρρευση,
• η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων,
• η δημιουργία μικρού αθλητικού κέντρου,
• η ανακύκλωση απορριμμάτων και η κομποστοποίηση φυτικών κλαδεμάτων,
• η διάθεση δωρεάν WIFI στα γραφεία του Συλλόγου,
• η δημιουργία χώρου συνάντησης και ενημέρωσης των ηλικιωμένων οικιστών του Καταφυγιού.
• η συμμετοχή του Συλλόγου στις πολιτιστικές και εθελοντικές δραστηριότητες που οργανώνουν οι Εξωραϊστικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Σαρωνικού και ο Δήμος.
• η συμμετοχή του Συλλόγου σε γνωμοδοτικές επιτροπές του Δήμου και η κατάθεση απόψεων για προβλήματα που απασχολούν τους δημότες όπως το αποχετευτικό, η χωροθέτηση κοιμητηρίου, η περιφρούρηση της καθαριότητας των παραλιών, η περιφρούρηση των δασικών εκτάσεων από τις πυρκαγιές κ.α.
• η ανέγερση της Αγίας Κυριακής στην παραχωρημένη από την Κοινότητα έκταση,

Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τον οικισμό μας, μέσα από τον Σύλλογο στον οποίο πρέπει να δώσουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την δράση του.

Θα παραβρεθεί, για πρώτη φορά σε συνέλευση του Συλλόγου ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο  πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Μπουκοβάλας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νάσος Παπουτσής. 

Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30
Στα γραφεία του Συλλόγου Βρυούλων και Ανθέων στο Καταφύγι
Τηλ. 2291038069

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.