Ρένα Δούρου: Οι 10.000 επανασυνδέσεις ρεύματος έγιναν 98 …

Σε 98 νοικοκυριά, στα οποία είχε διακοπεί το ρεύμα, παρενέβη η Περιφέρεια Αττικής και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρίστος Καραμάνος κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Όπως είπε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», έγιναν 325 αιτήσεις. Από αυτές, σε 98 περιπτώσεις παρενέβη ηΠεριφέρεια Αττικής, σε εννέα περιπτώσεις δεν παρενέβη διότι υπήρχε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή και στις υπόλοιπες δεν υπήρχε διακοπή ρεύματος, αλλά οι καταναλωτές προσήλθαν στην Περιφέρεια με λογαριασμούς διακοπής ρεύματος. Όπως είπε ο κ. Καραμάνος, οι τελευταίες περιπτώσεις μπορεί να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας μέσω της Περιφέρειας Αττικής.
Υπάρχουν 7.000 – 10.000 νοικοκυριά που εκτιμάται ότι έχουν παρατύπως επανασυνδέσει την κομμένη παροχή ρεύματος, είπε ο κ. Καραμάνος προσθέτοντας ότι και αυτά τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας. Σε ό,τι αφορά το κόστος των 98 συνδέσεων, ο κ. Καραμάνος είπε ότι το ποσό που έχει δεσμευθεί να πληρώσει η Περιφέρεια Αττικής στη ΔΕΗ για τις επανασυνδέσεις ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου 2014 η Περιφέρεια Αττικής είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια αναλάμβανε την κάλυψη δαπάνης έως 360 ευρώ το χρόνο ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Στις 19 Δεκεμβρίου, ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα. Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε συγχαρεί την κ. Δούρου «για την πρωτοβουλία να βρουν τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες επανασύνδεσης ρεύματος και κάλυψης των βασικών αναγκών για ένα χρόνο σε πάνω από 10.000 περιπτώσεις στην Περιφέρεια Αττικής». Η Περιφερειάρχης Αττικής στη συνέχεια σε δηλώσεις και συνεντεύξεις της -μεταξύ άλλων στο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”- είχε δηλώσει ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν δεσμευθεί 2,25 εκατ. ευρώ.

Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής: «Το Ρεύμα για Όλους» προστατευτική ασπίδα για περίπου 10.000 νοικοκυριά

Η Περιφέρεια Αττικής δεν ανακάλυψε σήμερα την ανθρωπιστική κρίση, ούτε θεωρεί πως αυτή παρήλθε μέσα σε 100 μέρες από την έναρξη του προγράμματος «Ρεύμα για όλους», τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ξεκίνησε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τη διαδικασία επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.

  • Το πρόγραμμα «Ρεύμα για όλους» συνεχίζεται. Μόλις ξεκινήσαμε και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε.
  • Η ανταπόκριση στο πρόγραμμα ήταν και συνεχίζει να είναι πραγματική.
  • Σε αυτό το πλαίσιο, η αποσπασματική ανάγνωση ή ερμηνεία των αριθμών και η προσπάθεια υποβάθμισης της πρωτοβουλίας αυτής, προσκρούει στην πραγματικότητα αλλά και την κοινή λογική.
  • Για εκείνους λοιπόν που δίνουν μεγάλη σημασία στους αριθμούς, υπογραμμίζουμε ότι η ύπαρξη του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «Ρεύμα για Όλους» λειτούργησε ως προστατευτική ασπίδα για περίπου 10.000 νοικοκυριά έναντι του κινδύνου να υποστούν διακοπή ρεύματος.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.