Πυρκαγιά στον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα), απείλησε τον Εθνικό Δρυμό της Λαυρεωτικής

ΠυρκαγιάΣτις 14:00 ώρα ειδοποιήθηκε η Άμεση Επέμβαση του Λαυρίου, για πυρκαγιά που ξέσπασε στον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα) και ξεκίνησε από τον δρόμο Λαυρίου -Αγίου Κωνσταντίνου..

Λόγω των πνεόντων βόρειων ανέμων εντάσεως έως 5 μποφόρ, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις κατακαίοντας πευκόδασος ενώ υπήρξε άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στον Εθνικό Δρυμό της Λαυρεωτικής και τον ομώνυμο οικισμό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΠΥ Λαυρίου με 9 οχήματα και 22 πυροσβέστες που σε λίγα μόλις λεπτά με επικεφαλή τον Διοικητη  Επιπυραγό Σπύρο Παπαστάθη ρίχθηκαν  στην μάχη με την φωτιά. Επειδή το συμβάν ήταν μεγάλο, κλήθηκαν ενισχύσεις και από άλλες Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής όπως ΠΥ Μαρκοπούλου, ΠΥ Κορωπίου, 8ο και 12ο Σταθμό Αθηνών, καθώς  και όλα τα υδροφόρα οχήματα από τον Δήμο Σαρωνικού και Λαυρωτική, φτάνοντας στο  σύνολο 30 οχήματα και 80 πυροσβέστες και εθελοντές. 

Επίσης  ρίψεις νερού έκαναν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα ERICKSON και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη CANADAIR. Δυνάμεις της ΕΛΑΣ σταμάτησαν την κυκλοφορία από και προς το Λαύριο.

Στις 4 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο .

Αξίζει να σημειωθούν ο εξαιρετικός συντονισμός    του Διοικητη της ΠΥ Λαυρίου και οι ηρωικές προσπάθεις των πυροσβεστών ειδικά  της ΠΥ Λαυρίου  αλλά και των άλλων εμπλεκομένων ΠΥ σε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο συμβάν  που σε χρόνο ρεκόρ τέθηκε  υπό έλεγχο αποτρέποντας μία ανυπολόγιστη  καταστροφή στο περιβάλλον και τον  Δρυμό αλλά και στα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Στο σημείο θα παραμείνουν με εντολή του Επιπυραγού Σ.Παπαστάθη  ισχυρές δυνάμεις της ΠΥ Λαυρίου για να ελέγξουν τυχόν αναζοπυρώσεις. 

Για τα αίτια της πυρκαγιάς έχει ήδη επιληφθεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.