Πρόταση αδελφοποίησης της Κινέζικης πόλης Σάνχε με τον Δήμο Λαυρεωτικής

Πρόταση αδελφοποίησης της πόλης Σάνχε με τον Δήμο Λαυρεωτικής παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες κατά την επίσκεψη Ελλήνων επιχειρηματικών παραγόντων στη μεγάλη χώρα.

Η Σάνχε είναι πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στο Πεκίνο και σε αυτήν βρίσκεται το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και μάλιστα ομάδα Κινέζων αξιωματούχων και επενδυτών με επικεφαλής το δήμαρχο και τον γενικό γραμματέα του Κόμματος θα επισκεφθούν τον Ιούλιο το Δήμο Λαυρεωτικής για συζητήσεις που έχουν να κάνουν και με επικείμενες επενδύσεις στην Αττική.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου έχει έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ευρίσκεται μεταξύ του Πεκίνου, του νέου αεροδρομίου Capital και του σημαντικού λιμένα Τιανγίν.

Το Κέντρο αυτό στοχεύει στην πλήρη εκμετάλλευση της προνομιακής αυτής θέσης, τυγχάνει δε της πλήρους υποστήριξης των τοπικών αρχών και της κινεζικής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής της Ελληνικής εμπορικής αποστολής ήταν η Νικολέττα Καπερώνη, εκτελεστική πρόεδρο της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Οικονομικής, Εμπορικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας και διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας ΚΑΠΕΡΩΝΗ BFG AE.

Μαζί της ήταν η ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, εκπρόσωπος Κυπριακών εταιριών και η εταιρία ΚΑΠΕΡΩΝΗ BFG AE, που εκπροσωπήθηκαν αντίστοιχα από τους Θωμά Κουτσουπιά, Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, Χρήστο Ρούσσο και Μιχάλη Καράμαλη.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο εκπροσωπήθηκε από τον Μανώλη Στάντζο, Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ Β΄, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας και στη συνολική προσπάθεια που απαιτείται για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και τόνισε τη δεδομένη στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας σε αυτήν την προσπάθεια.

Πηγή: notioanatolika.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.