Πρόσκληση εκμίσθωσης της παραλίας των Αλυκών από την ΕΤΑΔ. Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές οι δημότες της Αναβύσσου παρακολουθούν το από πενταετίας θρίλερ της προσπάθειας εκμίσθωσης της παραλίας των Αλυκών από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και την με ρεσάλτο κατάληψή τους από τον Δήμο Σαρωνικού που εγκαινίασε ο Φιλίππου και συνεχίζει ο Σωφρόνης.  

Ακούσαμε τις ομιλίες των καντινιέρηδων, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δείτε εδώ, 3ο & 4ο video), να διαμαρτύρονται για τα πρόστιμα ύψους 1.200.000 € που τους έχει επιβάλει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, για κατάληψη της παραλίας και να ζητούν από τον Δήμο να τους απαλλάξει από τις 120.000 € που οφείλουν στην ΑΔΜΚΕΣ. Μάλιστα διατύπωσαν το ατράνταχτο επιχείρημα ότι εάν μίσθωναν την παραλία από την ΕΤΑΔ θα κατέβαλαν το πολύ 21.000 € και όχι 55.000 € που κλήθηκαν να καταβάλουν στον Δήμο.  Στην θυσία τους αυτή δεν έχουν αρωγό τον Δήμο, όμως πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν δηλώνοντας ότι λίγο πολύ θα έπρεπε να τους χαριστούν οι οφειλές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο Δήμος ανανέωσε τις συμβάσεις των καντινιέρηδων από την περασμένη Παρασκευή για να προλάβει τις εξελίξεις.

Ερώτηση: Επιτρέπονται από τον κώδικα των ΟΤΑ οι απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες; Δεν απειλούνται με ποινικές διώξεις όσοι συμμετέχουν στις αποφάσεις; 



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.