Πρόληψη και Αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών στο Μαρκόπουλο

επίσκεψη-στην-ΠΥΜε ενθουσιασμό ξεκίνησε το εκπαιδευτικό – βιωματικό Πρόγραμμα του Δήμου Μαρκοπούλου: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών», σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, με σκοπό την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των μικρών μαθητών γύρω από την φωτιά και τους κινδύνους της, καθώς επίσης και για τον ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γενικότερα.

Ο Διοικητής Αν Αττικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΜαρκοπούλουΤο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα εγκαινίασε η Α’ και η Β’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε πέντε (5) ομάδες και ανακάλυψαν τον «μαγικό κόσμο» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέσα από τις ξεναγήσεις που δέχτηκαν από τους φιλόξενους Πυροσβέστες, οι οποίοι μπήκαν σε ρόλο δασκάλου. Έμαθαν την καταλυτική σημασία της «πρόληψης», καθώς επίσης και τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Βομβάρδισαν» τους Πυροσβέστες με πολλές ερωτήσεις, οι οποίοι πρόθυμα απάντησαν και έλυσαν τις απορίες τους. Ενθουσιάστηκαν όταν είδαν από κοντά τα Πυροσβεστικά οχήματα και τον εξοπλισμό και διασκέδασαν χρησιμοποιώντας την τσουλήθρα από τον 1ο όροφο της Πυροσβεστικής, στον ισόγειο εξωτερικό χώρο, μαθαίνοντας την σημασία της ταχύτητας και της ετοιμότητας, σε περιπτώσεις ανάγκης άμεσης επέμβασης.

Φεύγοντας, έγραψαν τις εντυπώσεις τους από την εποικοδομητική αυτή επίσκεψή τους και υποσχέθηκαν πως θα αγαπούν για πάντα το Περιβάλλον μας, φροντίζοντας, όπως μπορούν, προκειμένου να μείνει ζωντανό και υγιές!

Στην πρώτη επίσκεψη των μικρών μαθητών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, παρευρέθη και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Μαρία Κιμπιζή, συμμετέχοντας και η ίδια στο Πρόγραμμα περιήγησης.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Διοικητή Αν. Αττικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, Αρχιπύραρχο, κο Αθανάσιο Τζοΐτη, για την άριστη συνεργασία και την θερμή φιλοξενία των μαθητών του Δήμου μας κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης αυτού του εκπαιδευτικού – βιωματικού Προγράμματος. Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχημένη ολοκλήρωσή του και ευελπιστούμε στην συνέχιση της συνεργασία μας, για την διοργάνωση αντίστοιχων Προγραμμάτων και στο μέλλον!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.