Πρωταθλητής στις κατασχέσεις ο Συριζέος Δήμαρχος Βύρωνα

Εντολές αναγκαστικής είσπραξης για να κατασχεθούν χρήματα από 3.811 τραπεζικούς λογαριασμούς ανθρώπων για τους οποίους ο δήμος θεωρεί ότι του οφείλουν χρέη, εξέδωσε η δημοτική αρχή Βύρωνα, η οποία σημειωτέον πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα,  σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα. 

Όπως επισημαίνει, οι εντολές αφορούν χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2004-2013 και εκδόθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνονται τα εξής:
Πληροφορηθήκαμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11/12/2017. Οι κατηγορίες των οφειλών σύμφωνα με όσα προφορικά ενημέρωσαν στο δημοτικό συμβούλιο είναι ως εξής: για περίπου 3.600 ανθρώπους μέχρι 1.000 €, με τη συντριπτική πλειοψηφία περίπου 2.500 άνθρωποι να οφείλουν από 70-200 €, ενώ 194 κάτοικοι χρωστούν από 1000-5.000 € και 61 οφειλέτες χρωστούν από 5.000 μέχρι και 146.000 €. Τα χρέη προέρχονται από κλήσεις παραβίασης Κ.Ο.Κ., από συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης, από χρέη στο νεκροταφείο, από δημοτικά τέλη, από καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων (αφορά τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις εστίασης και είναι οι οφειλές μεγάλου ύψους) κ.α.

Η δημοτική αρχή, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε ότι είναι αναρμόδια για τις κατασχέσεις και ότι αυτό είναι ευθύνη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου και ειδικά του ταμία. Είναι όμως προφανές ότι είναι θέμα οικονομικής πολιτικής και ευθύνη της κάθε δημοτικής αρχής το αν στέλνει τις εντολές στις τράπεζες ή όχι. Δεν είναι εξάλλου λίγες οι φορές που έρχονται εισηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για παραγραφή χρεών ή προσαυξήσεων. 

«Μέχρι σήμερα καμιά δημοτική αρχή στο δήμο Βύρωνα δεν έχει προχωρήσει μαζικά σε βάρος χιλιάδων κατοίκων σε κατασχέσεις για τόσο μικρές οφειλές. Και κανένας δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλης έκτασης μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Είναι όμως η εποχή της άγριας επίθεσης και ξεζουμίσματος από τράπεζες, κυβέρνηση, κράτος, καπιταλιστές της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», καταλήγει η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.