Προσέκρουσε, τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10/3), στον προβλήτα λιμένα Λαυρίου το Ε/Ο πλοίο «Μακεδών»

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στον λιμάνι, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κέας με 31 επιβάτες, προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μικρής έκτασης ρηγμάτωση στα προστατευτικά πρυμναία μεταλλικά ζωνάρια της εξωτερικής κατασκευής του πλοίου.

Άμεσα το πλοίο επιθεωρήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα και από επιθεωρητή του νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο και διαπιστώθηκε ότι δεν θίγεται η ακεραιότητα της μεταλλικής κατασκευής του και το πλοίο δύναται να συνεχίσει πλόες μέχρι την ταχθείσα από τον νηογνώμονα ημερομηνία οριστικής αποκατάστασης των εξωτερικών προστατευτικών και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς και διατήρησης της κλάσης.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.