Προληπτικός Έλεγχος Οστεοπόρωσης στον Δήμο Σαρωνικού

Πρόγραμμα πρόληψης της οστεοπόρωσης πραγματοποιείται στον Δήμο Σαρωνικού έως τις 14 Αυγούστου 2015, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλυβίων.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας Καλυβίων καθημερινά, όπου και θα πραγματοποιείται η εξέταση. Το ειδικό μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, το οποίο πραγματοποιεί υπερηχογράφημα πτέρνας, το χειρίζεται εξειδικευμένο προσωπικό και στη συνέχεια σε συνεργασία με τον ιατρό ορθοπαιδικό γίνεται γνωμάτευση των αποτελεσμάτων.

Την εξέταση μπορούν να κάνουν άντρες και γυναίκες, κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού. Συστήνεται σε όσους έχουν παλαιότερες μετρήσεις να τις έχουν μαζί τους την ημέρα της εξέτασης.

Ο Δήμος Σαρωνικού μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας υλοποιεί τη συγκεκριμένη δράση με στόχο τον προληπτικό έλεγχο μέσω της ΔΩΡΕΑΝ μέτρησης οστικής πυκνότητας, ώστε να διαπιστωθεί αν οι εξεταζόμενοι πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν  κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. Είναι μια ακόμα δράση προληπτικής ιατρικής από τον Δήμο Σαρωνικού, στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων προσυπτωματικού ελέγχου και προαγωγής της υγείας των δημοτών και κατοίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, στο τηλέφωνο 2299049990.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.