Προαστιακός Σιδηρόδρομος – Επόμενη στάση…Λαύριο.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:00 συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σγουρίδη με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά  και τους Δημάρχους Μεσογείων, με θέμα την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στα Μεσόγεια και το Λαύριο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Βούρδας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Σχίζας   και  ο Διευθυντής Εμπορευματικών Μεταφορών κ. Παπατριανταφύλλου.

Στη δίωρη αυτή συνάντηση, ανακοινώθηκε το ένθερμο ενδιαφέρον της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη δρομολόγηση του σχεδίου επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής από το Κορωπί μέχρι και το Λαύριο και σύνδεση με τον λιμένα του Λαυρίου. Πιο συγκεκριμένα, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ με κονδύλι ύψους 160.000.000 Ευρώ  αλλά και με επιχορήγηση ύψους 100.000.000 Ευρώ για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η υλοποίηση του έργου θα γίνει με μελέτη-κατασκευή, η οποία θα έχει διττό όφελος καθώς αφενός θα εξοικονομηθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των έργων, αφού οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται θα γίνονται παράλληλα με την κατασκευή, αφετέρου διότι τα χρήματα της επιχορήγησης θα μπορούν έτσι να δεσμευτούν εξ αρχής. Για τους παραπάνω λόγους, γίνεται προσπάθεια να καθοριστεί Σύμβουλος ωρίμανσης του έργου μέσα στον Ιανουάριου του 2016, ώστε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια,  ο φάκελος μελέτης-κατασκευής να έχει ολοκληρωθεί στο τέλους του 2016.
Σε αυτή την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς τόνισε ότι η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Δήμο μας αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη του λιμένα, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής , αφού θα έχουν τεθεί οι σωστές υποδομής για την καλύτερη υποστήριξη και διαχείριση του τουρισμού. Ο Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους παράγοντες, καθώς αποτελεί νούμερο ένα έργο στην ατζέντα διεκδικήσεων του Δήμου μας. Εν αναμονή!

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Προαστιακός Σιδηρόδρομος – Επόμενη στάση…Λαύριο.”

  1. Ο/Η Συριανος λέει:

    Τοεχουμεακουσειηδιαβασηηυποσχεθηχιλιεςφορεςαλλαεχομεσυνηθησηλογιαπολιτικωνειναιτασυνφεροντατωνκτελειναιπολλακαιμεγαλα

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.