Περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Γυμναστηρίων της Αναβύσσου (ΑΕΣΑΦ Κούρος)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα σε διάφορα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κλειστών γυμναστηρίων της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ.  Το Δ.Σ της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις, σκόπιμες  διαστρεβλώσεις καθώς και κακόβουλα σχόλια από αναρμόδιους και μη, παραθέτει συνοπτικά την πραγματικότητα, όπως προκύπτει μέσα από στοιχεία και έγγραφα , προκειμένου  να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για τα παρακάτω:

Οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ αναγέρθηκαν σε έκταση που παραχώρησε ο πρώην Δήμος Αναβύσσου  και νυν Δήμος Σαρωνικού ) το Νοέμβριο του 2000 ύστερα από ιδιωτικό συμφωνητικό που έγινε και συμφωνήθηκε να αναλάβει η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ εξ ολοκλήρου την κατασκευή και αποπεράτωση σε διάστημα  5 ετών και με την επισήμανση ότι προτεραιότητα γύμνασης θα έχουν τα παιδιά της περιοχής εφόσον είναι μέλη της.  Τα έργα ολοκληρώθηκαν στον προβλεπόμενο χρόνο με την κατασκευή δύο γηπέδων τέννις και δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ και βόλευ.

Οι εργασίες για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου Κ. ΚΟΤΤΑΡΗΣ ξεκίνησαν το 2003 αφού το Κοινοτικό Συμβούλιο επέτρεψε ομόφωνα τη  στέγαση του ανοιχτού  γηπέδου  μπάσκετ. Η δαπάνη της ανέγερσης αυτής καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω ειδικού λογαριασμού  στο φορέα με την επωνυμία Αθλητική Ένωσις Σαρωνίδας Αναβύσσου Φωκαίας ΚΟΥΡΟΣ.

Η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ προκειμένου να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις εγκαταστάσεις της και να εκπληρώσει το σκοπό της δημιουργίας της, τις προσδοκίες των μελών της καθώς και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των χρηστών της προχώρησε σε περαιτέρω στέγαση του ανοιχτού γηπέδου βόλευ και τη δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου.

Τέλος η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ το έτος 2013 νομιμοποίησε με δικές της δαπάνες και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που αντιμετώπιζε, όλες τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει για τη διεξαγωγή επισήμων διοργανώσεων και πρωταθλημάτων.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται απόλυτα σαφές ότι η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ μέσω του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει το αποκλειστικό δικαίωμα και την ευθύνη της παραχώρησης, συντήρησης, επισκευής, εξοπλισμού και λειτουργίας των εγκαταστάσεών της.

Επίσης θέλει να καταστήσει γνωστό σε όλους  ότι αποκλειστικός γνώμονας και στόχος της είναι η προάσπιση των συμφερόντων των πολυάριθμων αθλητών και προπονητών  της και η δημιουργία ενός υγιούς και οικονομικά εύρωστου σωματείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΣΠΥΡΙΔΗΣ                                                     Μ. ΣΕΡΤΙΔΟΥ

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Γυμναστηρίων της Αναβύσσου (ΑΕΣΑΦ Κούρος)”

  1. Ο/Η νενα λέει:

    Η ΓΓΑ φτιάχνει και γήπεδα για ιδιωτικούς συλλόγους;; μπράβο. ..

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.