Παρουσιάστηκε και πάλι φυτοπλαγκτόν στην παραλία “Πεύκο” στο Λαγονήσι

Το ΕΛΚΕΘΕ συμβουλεύει την προληπτική αποφυγή κολύμβησης σε πορτοκαλί νερά

Αυτές τις μέρες έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ο πορτοκαλο-πράσινος χρωματισμός, μεγάλου μέρους της θάλασσας (κυρίως στα ρηχά), του Πεύκου στο Λαγονήσι, ακριβώς δίπλα από το ξενοδοχείο Grand Resort.

Εικόνα της θάλασσας μεταφέρει με φωτογραφία που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το «Δίκτυο Σαρωνικού», κάνοντας λόγο για ένα θέμα που είναι γνωστό από το καλοκαίρι του 2013, «όταν για πρώτη φορά το εντοπίσαμε και το αναδείξαμε, ενημερώνοντας το Δήμο Σαρωνικού, το ΥΠΕΚΑ και την Περιφέρεια».

Σύμφωνα με την ανάλυση του ΕΛΚΕΘΕ, στο οποίο είχαμε απευθυνθεί με δείγματα νερού, το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε φυτοπλαγκτό, το οποίο για άγνωστους λόγους, υπεραναπτύσσεται στη συγκεκριμένη παραλία. «Μάλιστα, το ΕΛΚΕΘΕ συμβούλευε στην επιστολή του, την “προληπτική αποφυγή κολύμβησης σε πορτοκαλί νερά”», αναφέρει το Δίκτυο.

Δείτε την ανάλυση του ΕΛΚΕΘΕ που ανέβασε στην ιστοσελίδα του το «Δίκτυο Σαρωνικός» ΕΔΩ

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.