Παρουσίαση του βιβλίου «Το κόκκινο κοχύλι» της Μαρίας Θεοδοσάκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο – Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαρκοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το κόκκινο κοχύλιΜε αφορμή τον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμος Μαρκοπούλου, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το κόκκινο κοχύλι», της συγγραφέως και συμπολίτισσας, Μαρίας Θεοδοσάκη, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαρκοπούλου (Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο).

Μέσα από την πρώτη της συγγραφική απόπειρα, η «δική μας» Μαρία Θεοδοσάκη, καταφέρνει, να μας επανασυστήσει τη Γυναίκα, μέσα από την ιστορία της «Άννας», του κεντρικού χαρακτήρα του μυθιστορήματός της, ως ανεξάρτητη, τολμηρή, χειραφετημένη. Έναν ισοδύναμο αγωνιστή, στο «στίβο» της ζωής.

Έρωτας – θάνατος μια ανάσα δρόμος. Κι ανάμεσά τους ο φόβος. Σ’ αυτά τα μονοπάτια θα περπατήσουν οι δύο ήρωες. Ο Πάρης, φανατικός εργένης και φοβικός του έρωτα. Η Άννα, συναισθηματική και αυθόρμητη, πλην όμως απαγορευμένη για ΄κείνον, αφού είναι παντρεμένη, με παιδιά. Ο απρόσμενος και δυνατός έρωτας που βίωσαν, έμελλε να γίνει η αρχή, για μια δύσκολή πάλη με τον εαυτό τους και τα προσωπικά τους αδιέξοδα. Μια πάλη, που το μόνο σίγουρο ήταν, ότι θα άφηνε και στους δύο ανεξίτηλο στίγμα.

Η συγγραφέας, γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στην Κρήτη, με σπουδές ανθρωπιστικών επιστημών, ζει και εργάζεται στο Πόρτο Ράφτη και καταφέρνει να αναγνωριστεί η ίδια, ως Γυναίκα – δημιουργός, με την κριτική του κ. Βασίλη Βασιλικού, ενός από τους πιο γνωστούς παγκοσμίως και βραβευμένους Έλληνες συγγραφείς, να αναφέρει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Το κόκκινο κοχύλι είναι ένα μικρό αριστούργημα. Ένα συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ, με αρχή, μέση και τέλος, πυκνή γραφή, που αφήνει στον αναγνώστη την αίσθηση του: “Κρίμα που δεν έχει κι άλλο”».

Ομιλητές: Μαρία Γιαννακάκη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και η Μαρία Θεοδοσάκη, συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν: Κρινιώ Νικολάου, Μαριέτα Φιλοπούλου και η συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά, η ερμηνεύτρια Κρινιώ Νικολάου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.