Παραλειπόμενα της πολιτικής μας ζωής (1)

Παραλειπόμενα έγχρωμοΤην επιτυχημένη, από πλευράς αναγνωσιμότητας, στήλη της έντυπης έκδοσης του Αττικού Παρατηρητή Παραλειπόμενα, ξεκινάμε από σήμερα στην διαδικτυακή εφημερίδα μας.

Καλή ανάγνωση.

Αποχετευτικό

ΚΕΛΣύσκεψη για τα προβλήματα αποχέτευσης της Αττικής, διοργάνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κουρουπλής στις 30/11/2015 και κάλεσε όλους τους Δημάρχους της περιοχής, Ανατολικής και Δυτικής, αυτούς που οι δήμοι τους στερούνται αποχέτευσης και απειλούνται ή έχουν επιβληθεί πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.  

Περιέργως μεταξύ των προσκληθέντων και συμμετεχόντων, δεν υπήρχε το όνομα του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Σωφρόνη(!)

Ο ίδιος έδειξε έκπληκτος όταν ενημερώθηκε για την σύσκεψη, δύο ημέρες μετά την πραγματοποίησή της(!!)

Μέχρι σήμερα, έχει άραγε ζητήσει εξηγήσεις ο Δήμαρχός μας, γιατί δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη; Θα μας ενημερώσει άραγε ποια ήταν η απάντηση(!!!)

Ας μην ανησυχούν όμως οι δημότες του Σαρωνικού, γιατί παρά την απουσία του Δημάρχου μας, ήταν στη σύσκεψη ο πρώην Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου. Αυτός λοιπόν, ανέλυσε εμπεριστατωμένα σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση του αποχετευτικού του Σαρωνικού και έτσι αποδείχτηκε μικρό το κακό από την απουσία του Δημάρχου μας.

Το περίεργο είναι ότι η σύσκεψη για το αποχετευτικό δεν οργανώθηκε από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, αλλά από τον Υπουργό Εσωτερικών. Άρα η σύσκεψη δεν είχε σκοπό να προωθήσει λύσεις για το αποχετευτικό, όπως ενδεχομένως θα περιμέναμε όλοι μας, αλλά για το πώς θα γλυτώσει η χώρα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Τι θα γίνουν τελικά τα λύματα της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού; Μην περιμένετε να σας πούμε εμείς, γιατί αδυνατούμε και να μαντέψουμε. Αν ακούσει κάποιος τις τελευταίες δηλώσεις του Δημάρχου μας σχετικά με το θέμα, θα μείνει επίσης με την απορία. Στοιχειοθετούμε:

  1. Θα μεταφέρουμε τα λύματα στο ΚΕΛ της Λαυρεωτικής στο Θορικό. (Συνέντευξη στον Α.Π. 4/10/2015).
  2. Θα περιμένουμε να αποφασιστεί, η κατασκευή των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης οι οποίοι ζητούν να μεταφερθούν τα λύματά τους στην Ψυττάλεια και όταν γίνει αυτό (σε πόσα χρόνια άραγε), τότε θα είναι πιο εύκολο να πάνε τα λύματα του Σαρωνικού στην Ψυττάλεια αφού δεν θα υπάρχουν άλλοι να ζητούν το ίδιο. (Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 26/11/29015).
  3. Για την επίλυση του προβλήματος χρειάζεται πολιτική βούληση. Αν δεν καταφέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογηθεί αυτή η λύση, εγώ δεσμεύομαι προσωπικά ότι μέχρι το τέλος της θητείας μας θα έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για λύση του προβλήματος. Καμία απολύτως αναφορά, σε μεταφορά των λυμάτων στην Κερατέα. (Απολογισμός του Δημάρχου 29/11/2015).

Όποιος κατάλαβε τι θα γίνει με το αποχετευτικό του παραλιακού μετώπου, ας μας ενημερώσει και εμάς.

Απολογισμός Δημάρχου Σαρωνικού

DSCN4296Παραλείψαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον απολογισμό του Δημάρχου Σαρωνικού για τον ένα χρόνο της Δημοτικής Αρχής, απουσίαζε ο Αντιπεριφερειάρχης της καρδιά μας. Πραγματικά απίστευτο, αν σκεφτεί κάποιος ότι δεν χάνει εκδήλωση, όπου πρόκειται να συγκεντρωθούν μαζικά, περισσότεροι από τρία άτομα. Το ότι απουσίαζε από αυτήν την εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν τουλάχιστον 500 άτομα, κάτι σημαίνει. Μάλλον θα ήταν αδιάθετος.

Από τον απολογισμό  του Δημάρχου απουσίαζε σύσσωμη και η αντιπολίτευση του Δήμου Σαρωνικού. Θα μου πείτε, τι να κάνουν εκεί οι αντιπολιτευόμενοι, αν δεν μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, τις αντιρρήσεις  τους, την δική τους εκδοχή για τα δρώμενα στον Δήμο; Φανταστείτε βέβαια τι θα γινόταν στο Plaza Resort, όπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός, αν έπαιρναν το λόγο και οι αντιπολιτευόμενοι τον Δήμαρχο. Αρένα.

Εκλογές στη Βενεζουέλα

Φιλίππου ΒενεζουέλαΣτην Βενεζουέλα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης της καρδιάς μας Πέτρος Φιλίππου. Έχει σταλεί ως μέλος στη Διεθνή Επιτροπή Παρατηρητών για το αδιάβλητο των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν εχθές Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Για να συμμετάσχει σ΄ αυτή την αποστολή, πέρασε και από σεμινάριο και δεν έχασε την ευκαιρία να απαθανατίσει τις στιγμές δόξης του και να στείλει τις φωτογραφίες στα τοπικά ΜΜΕ, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει με επιμέλεια δεκαετίες τώρα.

Τσάβες - Βενεζουέλα - ΦιλίππουΦανταζόμαστε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης της καρδιάς μας, θα ενημέρωσε τον κομαντάντε Μαδούρο,  ότι προ διετίας περίπου, έβαλε τα άκρως πολιτικοποιημένα παιδάκια του δημοτικού σχολείου των Καλυβίων, να φυτέψουν δέντρο στην αυλή του δημαρχείου, για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου επαναστάτη Τσάβες.

images_cms-image-000005625Φαίνεται όμως ότι η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη μας στην Βενεζουέλα, θα αποδειχτεί τυχερή για τον λαό της χώρας, που υφίσταται τα δεινά της διακυβέρνησης από τον ημίτρελο Τσαβικό ηγέτη του, οδηγό νταλίκας Μαδούρο.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν νίκη της αντιπολίτευσης.

Στη φωτογραφία ο Φιλίππου, χαριεντίζεται με τον Μαδούρο. Πόσο αντικειμενική θα είναι η κρίση του, στο αν πληρούνται οι διεθνείς προϋποθέσεις για αδιάβλητες εκλογές; 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.