Παρέμβαση μαθητών στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής για το πρόβλημα της μεταφοράς τους. Στόχος της κινητοποίησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου

Μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αναβύσσου καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από σχολεία του Δήμου Σαρωνικού (Ανάβυσσος-Σαρωνίδα – Παλαιά Φώκαια), αλλά και γονείς που δεν εκπροσωπούσαν κάποιο σύλλογο, έκαναν παρέμβαση στην Αντιπεριφέρεια Αττικής την Τετάρτη 12/11/2014, για να υποστηρίξουν το δικαίωμα των παιδιών για δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, δημόσιες μεταφορές για ΟΛΑ τα σχολεία.»,   «Θέλουμε μεταφορές για όλα τα παιδιά κι όχι δελτία τύπου με κάτι ποσοστά.»

Η κινητοποίηση που είχε στόχο τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου, οργανώθηκε από μέλη αριστερίστικων κομματικών οργανώσεων οι οποίοι δεν έχουν την πλειοψηφία σε κανέναν από τους Συλλόγους των γονέων του Σαρωνικού και γι΄ αυτό δηλώθηκε ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν Σύλλογο από τους 12 που λειτουργούν στα σχολεία της περιοχής.  Είναι χαρακτηριστική η καινοφανής άποψη που εκφράζουν οι συγκεκριμένοι, ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα “δημόσιο σύστημα μεταφοράς των μαθητών”, δηλαδή να προμηθευτεί το κράτος χιλιάδες λεωφορεία(!) σε όλη τη χώρα, να προσλάβει επίσης χιλιάδες οδηγούς(!!) οι οποίοι θα κάνουν δύο δρομολόγια ημερησίως στα σχολεία κάθε πόλης, ανά την επικράτεια(!!!).

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, με ανακοίνωσή του  αναφέρει ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής από τα 209 συνολικά δρομολόγια με δημόσια σύμβαση, δεν εκτελούνται ακόμη, τα 11,  δηλαδή ποσοστό 5%. Επίσης κάνει λόγο  για «πολιορκίες» – πυροτεχνήματα αποκλειστικά για δημιουργία «θορύβου» που καμία σχέση δεν έχουν με την εκπαιδευτική διαδικασία γενικά και με τη μετακίνηση των μαθητών ειδικότερα. Τα προηγούμενα χρόνια ο ίδιος οργάνωνε παρόμοιες “πολιορκίες”, με τους ίδιους ακριβώς “διαμαρτυρόμενους” γονείς και μαθητές, οι οποίες θα μπορούσαν ευκόλως να χαρακτηριστούν ότι δεν είχαν καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ευκόλως τις χαρακτηρίζει σήμερα  ο Αντιπεριφερειάρχης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.