Παράσταση Διαμαρτυρίας και επίδοση Ψηφίσματος από τους Δήμους Κορωπίου, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπάτων-Αρτέμιδος και Μαρκοπούλου

Την Παρασκευή και ώρα 1:30 το μεσημέρι, τα τέσσερα (4) Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Κορωπίου, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπάτων-Αρτέμιδος και Μαρκοπούλου, μαζί με τους Δημάρχους των αντίστοιχων Δήμων, θα προχωρήσουν σε κοινή Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Βουλή, σε συνάντηση και συζήτηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς και στην επίδοση Ψηφίσματος, σχετικά με το άρθρο 13, του υπό συζήτηση Πολυνομοσχεδίου, με το οποίο επιχειρείται η απαλλαγή των παραχωρησιούχων, μεταξύ αυτών και του Διεθνούς Αεροδρομίου, από την καταβολή των ανταποδοτικών δημοτικών τελών.

Ακολουθεί η κοινή επιστολή των τεσσάρων (4) Δήμων, που έχει ήδη αποσταλεί προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και θα αποτελέσει  κατά βάση και το αυριανό Ψήφισμα.

Κύριοι  Βουλευτές,

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, την πλήρη διαφωνία μας, στο καταστροφικό για τους Δήμους μας, άρθρο 13, του υπό συζήτηση Πολυνομοσχεδίου.

Όπως γνωρίζετε, με το υπό συζήτηση Πολυνομοσχέδιο (άρθρο 13)  επιχειρείται η απαλλαγή των παραχωρησιούχων (ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.,κλπ), από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, συνδέοντας την καταβολή των τελών με την παροχή των υπηρεσιών από τους Δήμους μας. Όμως, η «σύνδεση» αυτή είναι αντίθετη με την 1620/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ, η οποία έκρινε, ότι λόγω ακριβώς του δημοσίου χαρακτήρα της αντιπαροχής, η υποχρέωση  καταβολής του ανταποδοτικού τέλους δεν προϋποθέτει την χρησιμοποίηση της υπηρεσίας, αλλά αρκεί η ετοιμότητα παροχής της, εκ μέρους μας.

    Είναι ολοφάνερο ότι με το  άρθρο 13, επιχειρείται ρύθμιση contra στην  απόφαση της Ολομέλεια του ΣΤΕ και στο υφιστάμενο νομικό και θεσμικό  πλαίσιο επιβολής των τελών, η οποία ευνοεί επιλεκτικά συμφέροντα.   

  Τυχόν υπερψήφιση του ανωτέρου άρθρου που καταπατά νομικά και θεσμικά δικαιώματα της Αυτοδιοίκησης, θα έχει ολέθριες οικονομικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες μας.

     Η τεράστια διαφυγή εσόδων από τους Δήμους μας, που θα προκύψει, θα  έχει   εμφανή αποτελέσματα στις υποδομές των Δήμων μας και στις προσφερόμενες ανταποδοτικές  υπηρεσίες προς στους δημότες μας (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός σε δημοτικούς δρόμους, σχολεία, δημοτικά γυμναστήρια, κοινόχρηστους χώρους κλπ).

   Μεσούσης δε της οικονομικής κρίσης, αδυνατούμε να μετακυλήσουμε αυτή την απώλεια εσόδων των δημοτικών τελών, στους δημότες μας.

  Σας καλούμε να προτάξετε την πολιτική σας ισχύ, για να υπερασπιστείτε το δίκαιο του τόπου μας. Δεν είναι δυνατόν τα συμφέροντα των εταιριών να μπαίνουν επάνω από τα συμφέροντα των πολιτών. Θέλουμε να ελπίζουμε πως, συναισθανόμενοι την τεράστια απειλή για την επιβίωση και την ευημερία των Δήμων μας, θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα καταψηφίσετε το εξαιρετικά επιζήμιο αυτό νομοθέτημα που επιδιώκει να φτωχοποιήσει τους Δήμους μας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.