Πάμε Ναύπλιο με τη «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» την Κυριακή 29/11/15

Την Κυριακή 29/11/15 το τμήμα Πεζοπορίας του Αθλητικού Ομίλου «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» διοργανώνει και σας προσκαλεί σε μια μονοήμερη εκδρομή πεζοπορίας στην πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας, το Ναύπλιο.Πληροφορίες

Το Ναύπλιο είναι μία από τις πιο όμορφες – ρομαντικές Ελληνικές πόλεις και συνάμα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας. Αποπνέει μία ιδιαίτερη γοητεία που οφείλεται στην ξεχωριστή της αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και βρίσκεται μόλις δύο ώρες από την Αθήνα.

Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το κάστρο του Παλαμηδίου. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα φρούρια της πατρίδας μας πάνω σε ένα χαρακτηριστικό βραχώδες λόφο, ο οποίος δεσπόζει πάνω από την πόλη σε υψόμετρο 216 μέτρων. Χτίστηκε από τους Βενετσιάνους στα τέλη του 17ου αι. και οφείλει το όνομά του στον ήρωα του Τρωικού Πολέμου Παλαμήδη.

Στην συνέχεια θα κατεβούμε τα 999 σκαλοπάτια του κάστρου (για την ακρίβεια 867 σκαλάκια συν 132 πλατύσκαλα) για να προσεγγίσουμε την ακτή Ξενία  και να ξεκινήσουμε την όμορφη διαδρομή, γνωστή στους ντόπιους ως «ο γύρος της Αρβανιτιάς».

Στο δρόμο θα συναντήσουμε το όμορφο εκκλησάκι της Παναγίτσας – αυτό που οι Βενετοί ονόμασαν η Παναγία της σπηλιάς (Santa Maria della Grotta), χτισμένο μέσα στα βράχια της Ακροναυπλίας και μέσω μιας διαδρομής η οποία κυριολεκτικά σε ρουφάει, σε ένα τοπίο από πέτρα, φύση και νερό, με μοναδικούς ήχους τους γλάρους και τα κύματα θα καταλήξουμε στη μικρή πλατεία της Αρβανιτιάς. Μετά την πλατεία  θα κατευθυνθούμε στην παλαιά πόλη, στην πλατεία Συντάγματος.

  • Ώρες πορείας 3,5.
  • Ώρα αναχώρησης την Κυριακή 29/11 στις 07:30 το πρωί από το Δημοτικό Παρκινγκ Κερατέας (οδός Φειδίου & Κυπρίων Αγωνιστών)
  • Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ.: 2299068314 έως τις 26/11/2015

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (e-mail): aonikikerateas@gmail.com

http://www.aonikikerateas.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.