Ο Δημήτρης Σόφος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΚΕ Σαρωνικού. Έντονο παρασκήνιο

Να κλείσει την μαύρη τρύπα της αδιαφάνειας στον Δήμο, φαίνετε αποφασισμένος ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, με την πρότασή του να εκλεγεί ο κ. Δημήτρης Σόφος ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας του Δήμου Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ), μετά την παραίτηση από αυτή τη θέση του κ. Λύσανδρου Τσακιρίδη.
Στην σημερινή (11/12/2014) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η υποψηφιότητα του κ. Σόφου υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδική εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανδρέα Πέγκα, ο οποίος δήλωσε «παρών».
Ο κ. Σόφος είναι από τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΔΜΚΕΣ, που θεωρούν προϋπόθεση, να υπάρξει λογιστικός έλεγχος διαχείρισης της εταιρείας από Ορκωτό Λογιστή για την περίοδο λειτουργίας της από το το καθεστώς Φιλίππου – Ζεκάκου και ελπίζουμε να παραμείνει συνεπής σε αυτή τη δέσμευση.

Έντονο παρασκήνιο στο προσυμβούλιο της παράταξης του Δημάρχου

Πριν φτάσει στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου η πρόταση Σωφρόνη, υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο στους κόλπους της πλειοψηφούσας παράταξης, με τον Αντιδήμαρχο κ. Σάββα Γκέραλη να υποστηρίζει σθεναρά την υποψηφιότητα για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, του κ. Σάββα Ακούσογλου, παλαιού συνεργάτη του και υποτιθέμενου αντιπάλου του κατά την 2η θητεία του στον Δήμο Αναβύσσου (2006 – 2010). Στο προσυμβούλιο που συγκλήθηκε την Τρίτη 9/12/2014, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε στην παράταξη την επιλογή του κ. Σόφου, για να υπάρξει σφοδρή αντίδραση του Αντιδημάρχου ο οποίος είπε ότι υπάρχει η υποψηφιότητα του κ. Ακούσογλου, επιμένοντας να επιλεγεί αυτός. Μάλιστα υπήρξε και ένας υπαινιγμός εναντίον του Δημάρχου, ότι αποφασίζει μόνος του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την γνώμη του Αντιδημάρχου του και αναπληρωτή του.
Ο Δήμαρχος απαντώντας είπε, ότι έφερε το θέμα της επιλογής του Διευθύνοντος Συμβούλου στην παράταξη, ακριβώς για να μην θεωρείται από κάποιους ότι αποφασίζει μόνος του. Υποστήριξε την πρότασή του λέγοντας ότι ο κ. Σόφος ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό και αναφέρθηκε στο ήθος και την εντιμότητά του. Ο Δήμαρχος κατέληξε προτείνοντας να γίνει ψηφοφορία, ή κλήρωση μεταξύ των δύο υποψηφίων, αν συμφωνεί η παράταξη.
Στην «διένεξη» παρενέβησαν και άλλα μέλη της παράταξης, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος κα Κόλλια και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημητρίου, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ανοικτά υπέρ του κ. Σόφου και υποστήριξαν την πρόταση να γίνει ψηφοφορία, αντιδρώντας στην περίπτωση κλήρωσης. Μάλιστα ο κ. Δημητρίου μιλώντας εξ ονόματος και άλλων συμβούλων είπε ότι αν επιλεγεί ο κ. Ακούσογλου θα διαφοροποιηθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όταν διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία των μελών της παράταξης, ήταν υπέρ της διεξαγωγής ψηφοφορίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Γκέραλης είπε ότι ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να επιλέξει έναν εκ των δύο, όπως και έκανε.
Έτσι στην ψηφοφορία που ακολούθησε, επί των 14 παρόντων μελών της δημοτικής παράταξης, η υποψηφιότητα του κ. Σόφου έλαβε 10 ψήφους, ενώ την υποψηφιότητα Ακούσογλου ψήφισαν τέσσερις, οι κ.κ. Μπουκοβάλας, Χαρίτος, Παπουτσής και η κ. Όλγα Κετέογλου.
Εντύπωση έχει προκαλέσει και θεωρήθηκε ως τουλάχιστον περίεργη η επιμονή του κ. Γκέραλη, στην πρόταση υπέρ του κ. Ακούσογλου. Κύκλοι της Αναβύσσου εκτιμούσαν ότι πρόκειται για εκπλήρωση αμοιβαίας προεκλογικής υποσχέσεως. Επίσης είναι περίεργη η στάση των προερχόμενων από την Παλαιά Φώκαια συμβούλων, οι οποίοι πρέπει να πιέστηκαν υπέρμετρα ώστε να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Ακούσογλου, μια και οι μνήμες από την στάση του τελευταίου σε σχέση με την Παλαιά Φώκαια, την περίοδο 2002 – 2010, δεν θα πρέπει να έχουν εξασθενήσει τόσο πολύ.
Τελικά ο κ. Σάββας Γκέραλης κάτι κατάφερε. Ο κ. Ακούσογλου διορίστηκε στην ΑΔΜΚΕΣ ως απλό μέλος του Δ.Σ.!!!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.