Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απαντά σε ερώτηση για τις χωματερές – Προσωρινά μπορεί να λειτουργεί ο ΧΥΤΥ Γραμματικού

Κωλοτούμπα και στους ΧΥΤΥ;

Η διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας μεταφράζεται σε ταφή των σκουπιδιών. Πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε;

«Με το θέμα των παράνομων χωματερών πρώτο μας μέλημα είναι να αποφύγουμε το πρόστιμο. Τα 10 εκατ. ευρώ που μας επιβλήθηκαν κατ’ αποκοπήν δεν τα γλιτώνουμε. Μπορούμε όμως να γλιτώσουμε κάποιες από τις ποινές που μας επιβλήθηκαν σε εξαμηνιαία βάση ανάλογα με τους ΧΑΔΑ που κλείνουμε. Γενικότερα θα ακολουθήσουμε μια λογική απομείωσης των απορριμμάτων. Αρα τα μεγάλα έργα είναι έξω από τον προσανατολισμό μας. Από την άλλη, αν ένα έργο είναι ώριμο και μπορεί να υποδεχθεί, έστω και προσωρινά, απορρίμματα τα οποία σήμερα πετάγονται ανεξέλεγκτα, μπορεί για ένα διάστημα να λειτουργήσει».

Οπως;

«Το πιο ώριμο, από όσο γνωρίζω, είναι του Γραμματικού. Είναι ένας έτοιμος ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων). Βέβαια η λογική μας δεν είναι πια οι ΧΥΤΥ. Αλλά προκειμένου να πετάγονται στις γειτονικές κοιλάδες, μπορούμε να πούμε ότι σε έναν ορίζοντα προσωρινό μπορεί να λειτουργεί. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θέλουμε να έχουμε δεσμεύσεις απέναντι σε εργολάβους για μακροχρόνιες σταθερές ποσότητες».
 
Και σ΄ αυτό κωλοτούμπα Υπουργέ;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.