Ούτε πρόστιμα, ούτε αποκατάσταση των παρατυπιών, από το ιχθυοτροφείο

Σύμφωνα με απάντηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, σε ερώτημα του Αττικού Παρατηρητή, σχετικά με την πληρωμή των προστίμων και την αποκατάσταση των παρατυπιών, εκ μέρους της εταιρείας “ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. (δείτε εδώ),  η εταιρεία δεν κατέβαλε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί με την από 27/9/2016 απόφαση της υπηρεσίας, και η είσπραξη τους έχουν αποσταλεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.  Όσον αφορά επίσης τις παραβιάσεις της άδειας λειτουργίας της που είχαν υποδειχθεί (δείτε εδώ), από την αρμόδια υπηρεσία, φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, ότι δεν έχουν αποκατασταθεί (αριθμός κλωβών κ.λπ.). Αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε, ότι η επιβολή ακόμα κι΄ αυτού του προστίμου των 5.000 €, και αν ακόμα καταβληθεί, είναι τουλάχιστον κοροϊδία, όταν είναι βέβαιο ότι από τις παρατυπίες, ενδεχομένως προκύπτουν εκατονταπλάσια έσοδα για την επιχείρηση. Διαφορετικά ποιος είναι ο λόγος της παραβίασης των όρων λειτουργίας του ιχθυοτροφείου;   

Είναι απορίας άξιο, ότι οι τοπικοί Δημοτικοί παράγοντες του Σαρωνικού, έχουν σταματήσει να ασχολούνται με το πρόβλημα αυτό, ακόμα και στο σημείο της δικής τους ευθύνης, όπως είναι η κατάληψη χωρίς την έγκριση του Δήμου, χερσαίας έκτασης στο 60ο χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου. Να θυμίσουμε τις δηλώσεις του σημερινού Δημάρχου τον Μάιο του 2014, όταν απειλούσε ότι την επομένη των εκλογών θα ήταν πάνω στην μπουλντόζα που θα απομάκρυνε τις εγκαταστάσεις του ιχθυοτροφείου.

Πρόσφατα σε δικαστική διένεξη, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, μέλος της Επιτροπής κατά της μετεγκατάστασης των ιχθυοτροφείων στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας, υποστήριξε ψευδός, ότι η επιτροπή είχε σκοπό τον έλεγχο λειτουργίας των ιχθυοτροφείων και όχι την αποτροπή μετεγκατάστασης. Να θυμίσουμε ότι είχε αποκαλυφθεί από τον ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, η άνευ προηγουμένου σκανδαλώδης πράξη, παραποίησης των πρακτικών της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, η οποία δήθεν συνομολογούσε στην μετεγκατάσταση των ιχθυοτροφείων της συγκεκριμένης επιχείρησης στις ακτές της Φώκαιας και έχουν επιβληθεί μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία. Φαίνεται λοιπόν ότι οι εναπομείναντες στην συγκεκριμένη επιτροπή, όχι μόνο απέτυχαν στην αποτροπή της μετεγκατάστασης αλλά και στον έλεγχο λειτουργίας της, αφού η ρυπογόνα δραστηριότητα συνεχίζει με τους ίδιους όρους. 

Προς ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Ούτε πρόστιμα, ούτε αποκατάσταση των παρατυπιών, από το ιχθυοτροφείο”

  1. Ο/Η Larry λέει:

    η επιτροπή ξερει ποιος ειναι ο σκοπός που υπάρχει ,’η
    δημιουργηθηκε για δημόσιες σχέσεις ”κάποιων” προς
    ανάληψη μελετών αμισθί .Είμαι πολύ περίεργη να μάθω
    αν και δεν το ελπίζω.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.