Ουδεμία σχέση έχει ο Δήμος Σαρωνικού με το φερόμενο ως «Γραφείο Ενημέρωσης για το ΚΕΛ» στα Καλύβια

ΣωφρόνηςΟ Δήμος Σαρωνικού ενημερώνει τους Δημότες ότι ουδεμία σχέση έχει με το φερόμενο ως «Γραφείο Ενημέρωσης για το ΚΕΛ» που δημιουργήθηκε στην περιοχή των Καλυβίων. 

Για την ενημέρωση των Δημοτών σχετικά με το μείζον ζήτημα της αποχέτευσης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, προγραμματίζει σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων σε κάθε μια από τις δημοτικές κοινότητες.

Η πρώτη εκδήλωση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. στα Καλύβια, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

Παράλληλα, τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος όσο και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, παραμένουν στη διάθεση των δημοτών για την παροχή έγκυρης, υπεύθυνης και τεκμηριωμένης πληροφόρησης, σχετικά με την πρόταση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Δελτίο τύπου του Δήμου Σαρωνικού


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

11 Responses to “Ουδεμία σχέση έχει ο Δήμος Σαρωνικού με το φερόμενο ως «Γραφείο Ενημέρωσης για το ΚΕΛ» στα Καλύβια”

  1. Ο/Η Φιλιππιστάν λέει:

    Δεν σε θυμάμαι ρε καλυβιώτη να διχάστηκες όταν ο Φελλός και ο βοθρομανωλάκης, προγραμμάτιζαν να κατασκευάσουν ΚΕΛ 200 μέτρα από την Φώκαια (παρεμπιπτόντως εγώ κατοικώ στην Λάκκα Αναβύσσου).
    Δεν σε είδα να χολοσκάς για τις χωματερές που διατηρούσε ο φελλός και ο βοθρομανωλάκης επί δεκαετίες και θησαύριζαν οι φίλοι τους εργολάβοι με τα δικά μας λεφτά.
    Τώρα σε έπιασε ο πόνος που σου έθιξα τον αρχηγό σου και τα τσιράκια του.
    ΟΥΣΤ ΡΕ.

    • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

      Φιλιππισταν ,το ξερεις αυτο που λεει …γεια σου γιαννη κουκια σπερνω;
      αυτο εχεις παθει,λοιπον ακου,εσεις του παρακτιου μετωπου κρυβεστε πισω απο τον και δεν αναλαμβανεται τις ευθηνες σας για τα λυματα σας.
      για να ξερεις,το σιγουρο ειναι οτι τα καλυβια και οι καλυβιωτες δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο να δεχθουμε διπλα στα σπιτια μας,αυτο που δεν θελετε εσεις στην περιοχη σας,καταλαβες;;

      • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

        επειδη εσβησε μια λεξη απο το κειμενο που σου εγραψα φιλιππισταν η φραση ειναι κρυβεστε πισω απο τον καλικρατη

      • Ο/Η Φιλιππιστάν λέει:

        Έχεις μεγάλη πλάκα. Εσείς δηλαδή οι καλυβιώτες αναλάβατε την ευθύνη σας για τα λύματά σας; Και πάλι ΧΑ ΧΑ ΧΑ.
        Όσο για το αν θα γίνει το ΚΕΛ στα Καλύβια, Πας στοίχημα;
        Πρόσεχε γιατί το “ούτε στο εκατομμύριο” το είπε και άλλος, το παπάρι ο Τσίπρας. Μήν αρχίσεις κι΄ εσύ τις κωλοτούμπες.

  2. Ο/Η καλυβιωτης λέει:

    αφου το ψηφισε, τωρα ενημερωνει.
    κανονικο δουλεμα, ο δημαρχος.
    ενα ειναι σιγουρο..οτι εχει καταφερει και εχει εξαγριωσει τους καλυβιωτες

  3. Ο/Η Φιλιππιστάν λέει:

    Ο Φελλός θα το έστισε και θα κρύβετε πίσω απ΄ εκείνη την Λουλού που την έχει εκπαιδεύσει ο μπαμπάς της να μαζεύει ελιές

    • Ο/Η Uknown User λέει:

      Κύριε “Φιλιππισταν” από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιείτε και τα σχόλια που κάνετε φαίνονται η νοημοσύνη που έχετε (που θα την παρομοίαζα με αυτήν ενός 7χρονου) και η ελάχιστη ενημέρωση και συμμετοχή στα θέματα που αφορούν τον “Καλλικρατικό” πλέον δήμο. Εάν έχετε παρακολουθήσει προσεκτικά τη ενημερωτική εκδήλωση της κίνησης (που δεν είμαι σίγουρος εαν αυτο εχει συμβεί), τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Για να το καταλάβετε καλύτερα, αυτό σημαίνει ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΕΛΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΛΟΥΛΟΥ (η οποία είμαι απολύτως βέβαιος ότι έχει μεγαλύτερο μορφωτικό επίπεδο από εσάς).

      Επίσης (έτσι για να σκάσει λίγο χειλάκι), εσείς κ.”Φιλιππιστάν” στην χωριάτικη σαλάτα βάζετε ξύδι;

      Τέλος, θα αναφερθώ σε εσάς κ. Παρατηρητή. Θα έπρεπε σαν ενημερωτικό blog να διατηρούσατε μια ουδέτερη στάση σε όποιο πολιτικό, κοινωνικό ή οικονομικό θέμα παρουσιάζεται. Από την στιγμή που χαρακτηρίζετε την κίνηση άσχετη και άκυρη και την ενημέρωση του κ.Σοφρώνη έγκυρη και τεκμηριωμένη, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Γιατί μόνο υπεύθυνη και τεκμηριωμένη δεν είναι (ακόμα μελέτες δεν έχουν εκδοθεί, με τις οποίες θα ενημέρωνε τον κόσμο και θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι κάλεσε πολίτες από την Ανάβυσσο στην ενημέρωση, ενώ το θέμα αφορά κυρίως τους Καλυβιώτες, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα πληχθούν από την δυσωδία -απόφαση επιπολαιότητας και πανικού θα την χαρακτήριζα-) και σίγουρα εσείς δεν κρατάτε ουδέτερη στάση στο θέμα.

      • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

        Φίλε αναγνώστη.
        Προφανώς δεν ξέρετε να διαβάζετε, ή το πάθος σας σας έχει τυφλώσει τόσο που προφανώς διανύετε μια φάση έντονης σύγχυσης.
        Το άρθρο το οποίο σχολιάζετε, είναι ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού και όχι δική μας τοποθέτηση. Επίσης δεν έχουμε χαρακτηρίσει ούτε άσχετη, ούτε άκυρη την όποια κίνηση ενάντια στο ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Συγκεκριμένα δεν έχουμε δημοσιεύσει τίποτα απολύτως σχετικό με την συγκεκριμένη συγκέντρωση που έγινε στα Καλύβια, την οποία δεν παρακολουθήσαμε λόγω διακοπών και υπολειτουργίας της ιστοσελίδας εκείνες τις ημέρες.
        Η θέση μας, για χωροθέτηση του ΚΕΛ και των άλλων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, έχει διατυπωθεί από το 2012 στα πλαίσια της επιτροπής πολιτών για το ΚΕΛ Σαρωνικού (μπορείτε να ανατρέξετε σε δημοσιεύματά μας της εποχής) και την θεωρούμε ΑΠΟΛΥΤΑ σωστή, για λόγους που έχουμε περιγράψει σε προηγούμενα άρθρα. Περιμένουμε όμως από τον Δήμαρχο και τους μελετητές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ποιότητα των προβλεπόμενων κατασκευών, μια και πιστεύουμε ότι όπου και να γίνει το έργο αυτό, πρέπει να είναι ποιοτικά αναβαθμισμένο και να εξυπηρετεί το περιβάλλον και να το αναβαθμίζει.
        Τέλος, η κύρια πρότασή μας για την χωροθέτηση του ΚΕΛ Σαρωνικού, η οποία χρονολογείται από το 2007 τοποθετείται στο 60ο χιλ. Αθηνών – Σουνίου, στην Παλαιά Φώκαια, άποψη στην οποία επιμένουμε και σήμερα.
        Εκείνο που δεν στηρίξαμε ποτέ και το πολεμήσαμε, είναι η πομφόλυγα των Βορίδη, Φιλίππου, Τσαλικίδη, περί μεταφοράς των λυμάτων του Σαρωνικού στην Ψυττάλεια και βέβαια δικαιωθήκαμε.
        Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και ελπίζουμε την άλλη φορά να μπορούμε να γνωρίζουμε με ποιον συνομιλούμε και να μην κρύβεστε πίσω από ψευδώνυμα, εφόσον θέλετε να διατηρήσετε τη σοβαρότητά σας και την αξιοπιστία σας.

        • Ο/Η Uknown User λέει:

          κ.Παρατηρητή, κάτι δεν λέτε σωστά.

          Θα συνεχίζω να υποστηρίζω την άποψη περί ακύρωσης της κίνησης από εσάς, μιας και την περίοδο που πραγματοποιούνταν τα γεγονότα (Ανακοίνωση δημιουργίας της κίνησης, εκδήλωση διαμαρτυρίας) ήσασταν απασχολημένοι με το να ενημερώνετε τον κόσμο για τη “Χρηματοδότηση στους δήμους για τα αδέσποτα” και “Την επιστροφή του φωτός”. Πώς και είχατε χρόνο για αυτά; Γι’αυτό μην αναφέρεστε σε “υπολειτουργία της σελίδας” και “διακοπές”. Αυτό βέβαια συνεπάγεται την πλήρη ακύρωση της κίνησης και την τυφλή υποστήριξη των αποφάσεων του κ.Σοφρώνη (έχετε ανεβάσει οποιαδήποτε απόφαση ή εκδήλωση έχει πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να γίνει από αυτόν και το δημοτικό συμβούλιο), χάνοντας έτσι την ουδετερότητα για την οποία μίλησα στο προηγούμενο σχόλιο και αποφεύγοντας να ενημερώσετε τον κόσμο και για τις δύο πλευρές.

          Το ζήτημα όμως είναι άλλο. Πώς γίνεται να υποστηρίζετε ΑΠΟΛΥΤΑ την κατασκευή ενός μεγαθηρίου (150.000 παροχές και 70 στρέμματα, υπενθυμίζω) το οποίο θα κατασκευαστεί σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό των Καλυβίων (500μ από τα σπίτια)
          και θα ελέγχεται από την ΕΥΔΑΠ, υπεύθυνη για υπεράριθμα προβλήματα (η οποία θα ιδιωτικοποιηθεί κάποια στιγμή), ενώ πιο προσιτή λύση είναι η κατασκευή πολλών ΚΕΛ σε κάθε οικισμό του δήμου με λιγότερα έξοδα, λιγότερες εργασίες και χωρίς να υπάρχει το πολυσυζητημένο πρόβλημα της δυσωδίας; (βλ. ΚΕΛ Κερατέας) Έτσι θα λυθεί το μακροχρόνιο πρόβλημα των βόθρων, όπως το παρουσιάζει ο δήμαρχος, ο οποίος αποφάσισε με βιασύνη και βλέποντας ότι η κίνηση αποκτά έδαφος, να ενημερώσει και να “συζητήσει” με τους πολίτες για το θέμα ΑΦΟΥ πάρθηκε η απόφαση για την χωροθέτηση του έργου και χωρίς την συγκατάθεση των πολιτών (ενέργεια πλήρους απαξίωσης της δημοκρατίας).

          Εάν ακόμα διαφωνείτε με τις απόψεις μου, υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορείτε (εάν είστε ακόμα προκατειλημμένος) να πάτε στο γραφείο που άνοιξε η κίνηση (με δικά τους έξοδα, το τονίζω), να συζητήσετε με τα μέλη της για τις απόψεις τους, για την κοπιαστική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί (γιατί τις απόψεις τους δεν τις κατέβασαν από το κεφάλι τους) και για τις προτάσεις που έχουν για χωροθέτηση του ΚΕΛ σε άλλες τοποθεσίες του τόπου.
          Εάν πάλι διαφωνείτε, θα παρακαλούσα να ανεβάζετε post που να σχετίζονται και με τις δύο πλευρές (ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG) αποφεύγοντας την σύγχυση των πολιτών και αφήνοντάς τους να σχηματίσουν μία σωστή άποψη, που να μην επηρεάζεται από διαπροσωπικές και πελατειακές σχέσεις.

          ΥΓ. Δεν θα αποκαλύψω την ταυτότητά μου (προς το παρόν) καθώς αυτό θα στοχοποιήσει εμένα και την οικογένεια μου. Δεν ήρθα εδώ για να τραμπουκίσω και να δημιουργήσω έχθρες, αλλά για να συνεισφέρω στην ομαλή λειτουργία της δημοκρατίαςκαι του διαλόγου και να προσθέσω λεπτομέρειες οι οποίες δεν καλύπτονται από αυτό και άλλα ενημερωτικά blog της περιοχής.

          Θα επιθυμούσα το σχόλιο αυτό να αναρτηθεί.

          • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

            Ο Αττικός Παρατηρητής και ως ηλεκτρονική και ως έντυπη έκδοση υπήρξε μέσω έκφρασης γνώμης και όχι απλά ειδησεογραφικό μέσο.
            Έχει πάρει θέση για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και έχει απευθυνθεί στην δικαιοσύνη σε όσες περιπτώσεις έκρινε ότι η απλά παράθεση των απόψεων απ΄ αυτό το μέσο δεν θα έλυνε το όποιο πρόβλημα.
            Όλα αυτά τα έχουμε κάνει επώνυμα παραγνωρίζοντας και αδιαφορώντας για την δεδομένη και αναμενόμενη στοχοποίηση, από την τοπική σταλινικού και φασιστικού τύπου εξουσία.
            Υποδείξεις από εσάς και οποιονδήποτε ανώνυμο σχολιαγράφο δεν δεχόμαστε, γιατί εικάζουμε ότι πίσω από την ανωνυμία σας κρύβεται κάποιος από αυτούς τους θλιβερούς πολικούς τσαρλατάνους που έχουν αφήσει τον Σαρωνικό χωρίς αποχέτευση ολόκληρες δεκαετίες.
            Επομένως δεν θα συνεχίσω τον διάλογο μαζί σας σε κανένα επίπεδο.
            Εσείς όμως μπορείτε να συνεχίσετε να σχολιάζεται και βέβαια όλα τα σχόλιά σας θα αναρτώνται, όποιο και αν είναι το περιεχόμενό τους.

    • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

      Αγαπητε φιλιππισταν,το οτι ο φελλος μαζι με αλλους δυο,τρεις ακομα εχει φερει την κατασταση εδω,δεν υπαρχει αμφιβολια.
      Το οτι θα διχαστουν οι δημοτικες κοινοτητες μεταξυ τους, με ευθυνη του σοφρονη,ειναι πλεον γεγονος.
      αλλα το να μειωνεις,και να μιλας τοσο απαξιωτικα για μια γυναικα που ειναι στην κινηση των καλυβιωτων,η οποια ειναι καθαρη, δεν ειναι μπλεγμενη στο συστημα που λεγεται δημος σαρωνικου, και δεν εχει εξαρτησεις απο κανεναν,αυτο ειναι το λιγοτερο απαραδεκτο
      εαν εισαι καλυβιωτης θα σου ελεγα να σκεφτεσαι καλυτερα οταν γραφεις για τα ατομα της κινησης,που ενδιαφερονται για τον τοπο τους.
      εαν εισαι του παρακτιου μετωπου τοτε σου συνιστω ψυχραιμια….

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.