Οι πλούσιοι της Κυβέρνησης που… αγωνίζονται για τον λαό

Κάποτε ρώτησαν τον Λένιν  πώς γίνεται να κηρύσσει την επανάσταση την ώρα που ταξιδεύει αποκλειστικώς στην α’ θέση. Εκείνος απάντησε αφοπλιστικά: Για αυτό εργάζομαι, ώστε να μπορούν κάποτε όλοι να ταξιδεύουν στην πρώτη θέση.

Τη σύντομη αυτή ιστορία  δεν θα μπορούσαν να επικαλεστούν οι εύρωστοι της κυβέρνησης “πρώτη φορά Αριστερά” για εισοδήματα, καταθέσεις, ακίνητα, μετοχές και άλλα …”δαιμόνια” του καπιταλισμού που αποκαλύφθηκαν στα πόθεν έσχες τους; Όχι ακριβώς. Η πολιτική που ακολουθούν όχι μόνο δεν έχει οδηγήσει τους πολίτες στα πρώτα πρώτα βαγόνια, αλλά αντιθέτως, τους έχει στριμώξει πίσω – πίσω, στις σκευοφόρους.

Τα γεμιστά και το Λονδίνο

Κι αν στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ορκίζονται για τα φιλολαϊκά τους αισθήματα και ονομάζουν “τακτικούς ελιγμούς” τις υπογραφές στα “επάρατα μνημόνια”, την εξοντωτική φορολογία και τις περικοπές μέχρι να ισχύσει στο τέλος το δίκαιο του λαού,  κορυφαία στελέχη της ξέρουν από περιγραφές μόνον πώς είναι να ζει κανείς με τα 384 ευρώ του Κατρούγκαλου. Και ασφαλώς, μόνον από τέτοιες θέλουν να το ξέρουν.

Να φερ’ ειπείν, ο κ. Κατρούγκαλος, ο κατά δήλωσή του “κομμουνιστής” υπουργός, εμφανίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό καταθέσεων των 280.000 ευρώ.

Αλλά και η ευφάνταστη κατά τα άλλα Θεανώ Φωτίου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που παρέδιδε μαθήματα οικονομίας (οικιακής και όχι μόνο) φέροντας ως παράδειγμα ευρηματικότητας κόντρα στη φτώχεια, το …ταψί με τα γεμιστά, καθόλου δεν προκύπτει από το “βαρύ” πόθεν έσχες της ότι μιλάει εκ πείρας. Η κ. Φωτίου δήλωσε στο πόθεν έσχες της για το 2014 εισοδήματα ύψους 118.620,32 ευρώ ενώ έχει στην κατοχή της δέκα ακίνητα εκ των οποίων μάλιστα και ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο. Διατηρεί , παράλληλα, δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην NATWEST με τις καταθέσεις της να ανέρχονται σε 97.113,15 στερλίνες. (Καθόλου άσχημη συγκομιδή παρά το γεγονός ότι με το Brexit η αγγλική λίρα έχει πάρει τον κατήφορο).

“Πακτωλός” δολαρίων

Σε αυτό το υπουργείο Εργασίας πάντως, είναι κάτι το φοβερό: Παρελαύνουν κατά καιρούς για έναν ανεξήγητο λόγο τα “βαριά” πορτοφόλια. Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, αποτελεί μετά του συζύγου της, το “χρυσό ζευγάρι” της Κυβέρνησης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου δεν ήταν μεν υπόχρεος πόθεν έσχες για το 2014, αλλά το πόθεν έσχες της υπουργού συζύγου του αποκάλυψε και τα δικά του δυσθεώρητα περιουσιακά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η κ. Αντωνοπούλου εμφανίζει το 2014 εισόδημα 161.326 δολάρια  και ο σύζυγός της ( κάτοικος Αμερικής έως πρόσφατα και πρόεδρος του Ινστιτούτου Levy) ,  337.104 δολάρια.

Από κοινού, διατηρούν σε καταθέσεις  το …συμπαθές ποσό των  3.148.801 δολαρίων σε τράπεζες του εξωτερικού.. Από την πώληση ακινήτου στις ΗΠΑ εισέπραξαν 1.800.000 δολάρια. Ταυτόχρονα δηλώνουν  ιδιοκτήτες ακόμα τεσσάρων ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων ανέρχεται σε 241.051 δολάρια και 103.711 ευρώ, ενώ ο υπουργός Οικονομίας έχει καταθέσεις ύψους 2.450.000 δολαρίων σε Ιδιωτικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα. Οι εταιρίες που εμπιστεύεται το ζεύγος είναι ποικίλες: από τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, έως την Apple Inc, την Facebook και την… Walt Disney. 

“Κεφάλια” γεμάτα χρυσάφι

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις,δεν είναι μόνον λόγιος,  διανοούμενος και άλλα σχετικά τα οποία δηλώνει. Δεν περιφέρεται δηλαδή μόνον ως κεφάλι γεμάτο χρυσάφι καθώς και από “τσέπη”, καλά κρατεί. Ο υφυπουργός Παιδείας έχει στην κατοχή του πέντε καταστήματα από 338,35 τμ εως 241,65 τ.μ. Τη “συναγωνίστριά” του πάντως στους ΑΝΕΛ , πρώην υπουργό, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δεν δύναται να τη συναγωνιστεί. Η πικραμένη από τον Πάνο Καμμένο πρώην υπουργός ( την ξήλωσε στον πρόσφατο ανασχηματισμό), σύμφωνα με το πόθεν έσχες της διατηρεί δεκαεννέα καταστήματα.

Ο αριστερός υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μπορεί να πολεμά τον καπιταλισμό από “μέσα” αλλά παράλληλα δεν χάνει ευκαιρία να αξιοποιεί και τα οφέλη του.  Οι καταθέσεις του από κοινού με τη σύζυγό του ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, ενώ γερό portfolio κρατά σε ομόλογα, μετοχές και λοιπά σχετικά προϊόντα.

Μείωση στις αποταμιεύσεις του εμφανίζει όμως ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ενώ στο πόθεν έσχες του 2012 εμφάνισε καταθέσεις περίπου 2 εκατ. ευρώ, σε αυτά που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για τα έτη 2013-2014, ο κ. Σταθάκης εμφανίζει καταθέσεις ύψους μόλις  63.796 ευρώ.

Και ο ευρω-μέντορας της Κυβέρνησης, ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, εμφανίζει “παχυλό” πόθεν έσχες. Οι προσωπικές του καταθέσεις ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ, 426.000 δηλώνονται της συζύγου του ενώ διατηρεί χαρτοφυλάκιο με ουκ ολίγες μετοχές και ομόλογα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.